用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今日東方爆料, 名幼稚園(Yxxk)幫今年報考小一的小朋友假 ...
樓主: Asu
go

今日東方爆料, 名幼稚園(Yxxk)幫今年報考小一的小朋友假洗禮 [複製鏈接]

唔止 ~~ 佢地 返深圳考果d camxxxbridxx 幾多個盾, 都係用錢買架
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

但係會有好多想加多五分的家長突然信教嘛
我就過唔到自己了 ~~~:;pppp:

原帖由 hellojl 於 10-9-30 12:13 PM 發表

是真的? 你從何得知?

我幾个朋友响道讀, 小朋友d 英文真係ok的, 當然父母有再extra train la. 除非我d朋友固意唔講, 我從未聽佢地提過.

上大陸考, 係因為之前HK唔比細過5歲的小朋友考, 咁佢地就send d 小 朋友 ...

我朋友個仔係果度讀, 佢當然有努力, 有串佰幾個生字去考, 不過d 盾係可以用錢買多d 咁啊.

呢間野我好唔鍾意, 事關我小朋友k2 果年, 由朋友介紹下話yxxk 有cambridge 讀, 其他學校小朋友都可以去返, 比 $$$$$ 之嘛, 就group埋一齊去聽校長講解一下點解要去佢地度學cambridge.
唔聽尤至可, 一聽, 佢不斷踩其他幼稚園, 學術性低, 我地yoxk d 小朋友呀, 個個點叻點叻, 我地目標唔係考tsl,等大抽奬 我地唔放在眼內, 我地目標係做插班生, 插咩呀 ?? 插喇沙, 插男拔, 女拔 !! 你地要考到呢d 學校, 冇得揀, 一定要立即轉校黎我地呢度讀 !!!
嘩, 聽得我呀, 邊有咁踩人地其他幼稚園咁抬高自己架, 但又話時話, 真係有人立即轉校架bor.. 所以, 有呢d 學校, 一定有果d 父母, 各有所求. :;pppp:
‹ 上一主題|下一主題