用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Finished KTS interview
go

Finished KTS interview [複製鏈接]

原帖由 kalongma 於 10-10-8 12:10 發表
good impression on their arragement... only take half hour for whole process...and feel comfortable on their campus

Yes, agree! 增加了很多好感。

原帖由 ming_1212 於 10-10-8 20:36 發表
阿囡今日in完之後,非常鐘意呢間學校!佢話呢度啲老師好好,又友善,又肯教佢野!總之就讚不絕口!仲要有好強嘅心要讀呢間!見到佢咁,真係好希望肯收啦!

佢話中文考讀字,有一個詞語唔識,就係「舉辦」,佢同老師講:對唔住!我未學過,你可唔可 ...

真係多謝你既解釋; 我個女都有同我講飛機題睇日期, 聽到我一頭霧水.

But my daughter told me for sure, no chinsee words to read. How come?

我個女個故事係:
有個小朋友, 唔理mami 勸告, 好夜都唔肯瞓覺, 第二朝賴床唔肯起身, 結果趕唔到校巴.

原帖由 ming_1212 於 10-10-12 22:31 發表
應該唔會無問問題ka! 唔駛咁擔心!
因為我個囡話果日佢諗唔到點畫, 所以無畫到tim...
但阿囡話有6個小朋友, 只有一個小朋友畫左咋! (唔知係咪真...) 老師同佢講唔緊要, 咁你估個結局係點呢? 所以最後阿囡只係 ...

聽到亞囡咁錫你, 講d咁冧既說話, 學校收唔收都好其次啦! (不過咁識講野, 學校一定收; 尤其如果係女老師)

原帖由 smallpig 於 10-10-13 16:59 發表
我個女都係問問下佢, 佢話唔話比你聽! 有時直頭走開. 激死!

亞女第一次in完都唔肯講,後來我話兩年後輪到細佬,我知道題目後可以教細佬,再加利誘,佢先肯講咋。
‹ 上一主題|下一主題