用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 有關政府言語治療
go

有關政府言語治療 [複製鏈接]

Re: 有關政府言語治療

吾知你所講的政府st, 係指早期訓練的st, 定係兒童醫院內的st, 如果是指醫院內的st呢, 我就suggest你吾好停私人的st, 因為果d st, 吾會每個week比一堂你(我以前一個月先得幾堂小組), 同埋d st的質素.......................

如果早期訓練的話, 質素比醫院的st好好多.............呢個只係我個人的感覺, 可能係因為我個仔果時係醫院的st, 真係令到有個吾好的印象

hinhin.mami

個個小朋友都有吾同的需要, 如果你小朋友only係口肌的問題, 又吾同我個仔啦, 我個仔自閉症, 所以無論口肌, speech都慢過人

你個私人st有無教你返home做口肌訓練? 我個仔入左s位一年, 有口肌小組, 我工人每個week開完組之後, 學左, 日日早晚兩次(下午係學校無得做), 真係口肌好左好多好多

你講的都係其中之一, 但係我見工人係帶晒手套, 伸手入去佢d牙肉樹做架....................我吾敢教你, 因為我都吾識, 最好問下你個st, 叫佢教下你

4歲10

hinhin.mami 寫道:
[quote]
hinhinmummy 寫道:
你講的都係其中之一, 但係我見工人係帶晒手套, 伸手入去佢d牙肉樹做架....................我吾敢教你, 因為我都吾識, 最好問下你個st, 叫佢教下你

hinhinmummy,

你個小朋友依家幾大呀 ???

hinhin.mami[/quote]

下, 我個仔上年已經做緊啦wor, 上年我個仔都係3歲10咋wor

hinhin.mami 寫道:
hinhinmummy,

oh~~原來你個仔大小小, 唔怪之得可以放手入口做la, 姑娘話要小朋友大"d"先可以用手放入佢個口因為驚佢唔合作嚇親佢仲麻煩.

hinhin.mami
‹ 上一主題|下一主題