用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 第一輪面試結果
go

第一輪面試結果 [複製鏈接]

KATHY  , what's your no. then ? I help to check it la  
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 蝦膏媽 於 11-10-24 12:34 PM 發表
喂各位, 學校個網址post咗2ND IN 名單啦, 快啲上網CHECK LA, 蝦膏仔順利進入2ND Round 呀, yeah~~~~

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 kathylam82 於 11-10-24 01:34 PM 發表
Bchi,

Finally see the list la, my daughter got 2nd in, thanks!!

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

各位, 好好把握見校長, 校監或老師的10mins 呀 !!!!

問卷, 真係唔洗教, 若真係好愛呢間學校, 你會滔滔江水連綿不絕, 又有如黃河泛濫一發不可收拾咁寫寫寫.

祝大家好運 :;pppp:

debbie,

嘩, 其實, 你呢個問題, 最易答不過.
因為 lmc 同sfa 係完全兩所不同的小學, 你最清楚小朋友性格嘛, 你知邊一間適合佢架

你現在打去學校問下, 若搵唔到面試信可以點做,  lmc 好好架, 唔會因為你冇左封信或收據, 而唔比機會你小朋友架 , 放心啦.

打 27121270 或 2755 7799

原帖由 cherry_bb 於 11-10-24 10:52 PM 發表
bchi ,
想問2ND IN 家長英文OR 中文見, 及ECA 有咩活動? 是否有法文,日文? ECA 是否要付$$ ? 及學費外有什麼要付$$?
除了中文用普通話之外,其他科是否英文?

你小朋友之前是讀什麼幼稚園?
不好意思太多問題問,因為 ...

Cherry,

2nd in 家長用中文, 英文都得.

eca 好多活動, 一本小冊小咁比你揀.

對, 有法文, 日文, 印度文都有. 不過唔係必修語言. 唔洗test 同exam.  學語言, drama , 小廚師等都唔洗錢, violin, 跆拳, 游水等, 就要比錢.

平時.. 書薄費, lunch, folders, 做學生智能咭, 及保良局捐錢果d 囉, 冇乜雜費.

對對, 除左中文科係用普通話教之外, 其他科目都以英語授課.

小兒幼稚園在保良局譚歐陽少芳就讀

鴨仔,

功課輔導, 時間唔長架, 小朋友行來行去, 轉眼間時間已過,  都係正常放學時間, 冇話特別安排校車的;若係sat 的功課輔導就要比錢,  唔會有校車接送, 幫助大唔大呢.... , 我唔係太清楚, 因我冇參加啊

冬菇仔,

我小朋友參加果年以全英語進行, 有一間房係安排以普通話問幾條簡單問題.  

上年都好似.. 大致上差不多, 有冇上年家長補充下呢 ?

原帖由 yy04619 於 11-10-27 09:28 AM 發表
你好, bchi

我個女都是在保良局譚歐陽少芳就讀, 請問有優勢嗎, 另外可否分亨下問卷及見家長會問什麼, 以便可作好準備, Thanks!!!

在譚歐就讀會add marks
‹ 上一主題|下一主題