用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 UCAS Offer 2019 互通消息
go

UCAS Offer 2019 互通消息   [複製鏈接]

iceberg222 發表於 18-11-9 21:02
非常感謝你的資訊,請問會否越早出的offer, 所出的條件越高?
學校越想收的學生正常要求越低。

kykyma2000 發表於 18-11-10 02:05
個Condition Offer 是
A* in any 3 subjects ; 讀落好像一個A* 就ok;
但是Durham typical offer 應該是A*A ...
請問同學本身修讀幾多科?

ABC-DAD 發表於 18-11-16 20:22
嚟得UCAS呢個帖正經交流,大概算係有好多選擇啦嘩。
想請教一下,是否有沒有offer, 都會收到學校回覆的呢?

himsum117 發表於 18-12-3 23:35
Sorry,之前我話唔計中文,原來有大學計的。我朋友個女:Durham計左她科中文(她lower sixth 考左A), 所以c ...
可以說說朋友女兒大學報什麼科嗎?

yiphalook 發表於 19-1-20 22:45
多謝你哋嘅祝賀。仲有6月A Level考得好至meet到offer。祝願你哋子女也考到心儀大學
...
請問報UCAS 時有否提供 IGCSE 成績?

yiphalook 發表於 19-1-29 23:24
不只Oxbridge,基本上predicted grade要高過typical offer/standard offer/minimum requirement至有機會有 ...
請問如果冇考 GCSE ,只有AL PG成績,報英國大學ok 嗎?

yiphalook 發表於 19-8-14 17:05
明天UK A-Level放榜,UCAS UK 8am就會知結果,祝願大家子女成績達標,順利入讀心儀大學
AS 都一齊有 Result
‹ 上一主題|下一主題