用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) GOODHOPE轉全日及新校舍
go

GOODHOPE轉全日及新校舍 [複製鏈接]

想請問下各位mami,學校幾時會轉全日,同埋新校舍幾時先ok?thanks!!!!!!!!!!!!!!

[ 本文章最後由 yiuyiuhui 於 08-5-3 22:04 編輯 ]
   0    0    0    0

原文章由 AM 於 08-5-15 03:13 AM 發表
梁校長曾說小學部在2009年9月可望轉全日制, 另新校舍有幼稚園部, 只開辦K2及K3 (不設K1).

AM,
咁新校舍係咪09年先可以啓用呢?新校舍响邊度架?同埋想問下學校(小學部)有否規定學生用咩款書包/顏色架?因為想幫囡囡快d買個合適嘅書包,thanks

[ 本文章最後由 yiuyiuhui 於 08-5-15 16:37 編輯 ]

AM,
thank you!!!!!!!!!!!

今日問過學校職員新校舍應該今年年尾或09年1月左右可以啓用,到09年9月至轉全日!
原文章由 texas 於 08-6-16 09:45 AM 發表
唔好意思,想問吓新校舍在那兒, 是否2 or 3 年後般? GHS
interview 是怎樣的? 幾時轉全日呀??謝謝

AM,
係呀!因為我囡囡今年9月將入讀ghs小一,有新校舍真係好呀!仲有室內泳池!囡囡一定會好開心呀!
原文章由 AM 於 08-6-24 01:27 AM 發表
yiuyiuhui,

幾個月前有家長說過識"建校工程"嘅人話08年12月會起好, 聽完你講, 真係可能提早入伙.  好消息

得閒click去睇建校最新相片.http://www.lsp-g.com/progress/hongkong/hongkong.html

...

Sammichloema,
想問下咁你交咗$300註冊費未架?同埋交咗小一入學証(統一派位結果嗰張)未呀?職員話25/7左右會寄嘢通知幾時返學校買校服同書本喎!
到9月返學時,大家互相照應吓呀!
原文章由 Sammichloema 於 08-6-24 02:31 PM 發表

Hi, yiuyiuhui,

妳好, 我囡囡都係今年9月將入讀GHS小一, 希望到時大家照應吓啦. 如果新校舍真係08年尾起好,就好了.. 因始終在中學部的ST.
Joseph Hall 上課比較迫..

我想問知否學校會幾時正式叫新生註冊呢?郵寄 ...

sami494949,
校服係咪一定要着响學校度買嗰d呢?如果响其他校服鋪度買嗰d係咪學校會話唔同唔比著架?同埋想問下運動鞋係咪淨白色要對兩個黏嗰款呢?Dr Kong嗰款可以嗎?佢只係响個黏面有細細個牌子,而且都係白色嘅!咁黑鞋又有無規定款呢?同埋書包又有無規定款呢?唔該!!!!!!!!!!!!!
原文章由 sami494949 於 08-7-5 01:31 PM 發表
我記得舊年註冊日...
咩都可以搞掂哂(學費..校服..書..校車..其他雜項)
真係最好當日o係學校全部買掂哂...
唔駛之後再周圍去買...

sami494949,
唔該哂你嘅回覆!!!!!!!!!!!!!!!!
原文章由 sami494949 於 08-7-6 08:44 AM 發表

其實校服都係要學校指定呢兩間買架喇,不過註冊當日佢地會黎學校賣,運動鞋只要係淨白同兩條帶就得,有d白色花紋或logo都ok,黑鞋普普通通一條帶就得,不過唔可以買漆皮,書包就咩背囊都得,不過唔可以有輪... ...

AM,
Thank you very much!!
原文章由 AM 於 08-7-9 11:55 PM 發表
我囡黑鞋, 運動鞋都是Dr Kong買.
8月初註冊日, 會有好詳細有關校服, 鞋, 襪規格.
仲有校車路線資料.
‹ 上一主題|下一主題