用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大抽獎係咪真係咁難?
go

大抽獎係咪真係咁難? [複製鏈接]

我都想知,原來而家個standard 係10間起錶,之後就話咁已經唔係怪獸,因為有d 仲恐怖, 報20+以上。
同補習一樣,佢地只報左k1 一至五功課班同乜乜乜課外咋,覺得小朋友afford 到而且仲好中意去wo,唔算怪獸啦啦,其他朋友果d 報一至五補習,星期六學奧數同phonices ,星期日學琴同游水同色士風都係咁啦。

真心想知呢班機械人可以捱到幾多年

Kirin007 發表於 21-10-4 21:38
公開論壇係俾人討論㗎喎。有人show得就有人插得
內心強大嘅會戴定頭盔
玻璃心嘅咩show少D囉
通常崩口人就忌崩口碗,之不過呢,呢度係forum,啱唔啱聽都要睇架啦,做得怪獸既咪俾人叫下怪獸囉,報得20間,一陣又1/3又1/4,其實都係一兩間之嘛,我睇到都當堂認同哂,所以為左買保險係應該有咁多得咁多。
咁當然買得保險就一定有周邊產品,就係要買埋果套儲蓄保,入面包括為期3年既面試班,課外班,學術班同埋特異功能班,咁就萬無一失啦,就算拎唔到offer,起碼都叫裝備左先,何樂而不為,用上帝父母視覺黎睇,真係無得輸,最perfect池就係連個小朋友都同時開心,又想去面試,周一至五放完學後即日下午又可以再番過學,星期六日又可以repeat 一堆set 死哂既課餘活動,仲多姿多采過一部入滿程式既機械人,好啦,持續左三年,係時候應戰啦,如果唔拎番幾個到十個既offer 黎happy 下,點見得鄉親父老。
入到神校就直情人生勝利組,再開個post 叫大家揀邊個offer 好,與眾同樂。

成個小一package 就係哂度架啦,你揀唔揀先?

hkpapa852 發表於 21-10-6 10:07
期望之餘都要認清自己既實力
但好多時都係當局者迷,旁觀者清。
誠如小五六呈分時都一大堆家長見到個成績都自封band 1A, 然後怪老師唔敢去confirm佢地既想法

而家小一呢堆就覺得小朋友可以硬谷上去,當正小朋友係自己細個咁既複製品or 絃耀品,要小朋友去做一d 連自己細個都做唔到既mission。

呢個就係怪獸的由來
‹ 上一主題|下一主題