用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 《基崇》第一階段後備生,有冇人收到Offer 呢? ...
go

《基崇》第一階段後備生,有冇人收到Offer 呢?   [複製鏈接]

我估要等第2階段既學生完成左註冊先會CALL WAITING

去年老師話WAITING 入面都會跟得分次序去CALL

其實收費可參考以下LINK

https://www.schooland.hk/ss/direct-subsidy

家長熱門報既學校, 收費相差唔太大

基崇其他收費唔算多, 唔知其他學校又如何...好難比較

Cottonbb 發表於 20-3-10 17:31
你是現時學生嘅家長?

請問基崇去交流嗰啲活動,家長係要比全費嗎?平均一年去一次?
參加交流活動暫時我見都是自由參加, 家長如要參加預比大部份至全部費用..

YmOra 發表於 20-3-30 10:19
如果响7月放榜前要進行"補缺"工作,順住之前嗰三千申請按評估後之取錄加後補名單已經足夠進行補缺工作, ...
去年係學校CALL 完WAITING 之後就會暫停, 已註冊新生們係6月會返去學校統一處理其他入學事宜等等..之後等暑假上中一迎新課程..(只係2019-2020年度既經驗分享, 今年未必相同)
學校會係放榜前係WEBSITE 公佈開放幾多個學位比人叩門.. 有興趣升中生PRINT OUT 再到指定時間交FORM.. 一切以校網公佈為實.

以上係我去年註冊既經驗比大家參考

hugub 發表於 20-4-11 09:49
有2餸飯,公仔麵,三文治,魚蛋,燒賣之類,雪條都有
真係好多選擇
‹ 上一主題|下一主題