用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 放洋的小孩生活篇
樓主: msmchan
go

放洋的小孩生活篇 [複製鏈接]

荷航先飛2架貨機,用行動迫機場重開.
今晚應該有初步結果
要等機場重開先知有幾多加班機.
另外,買定d  N95比佢地傍身.唔係到時搵唔到都好煩

頭先 yahoo既消息:

LONDON – Civil aviation authorities in Britain say flight restrictions in the country's airspace because of drifting volcanic ash will remain in effect until at least early Tuesday.

今晚真係都瞓唔著

英國將局部解除飛行禁令
(明報)2010年4月19日 星期一 23:20
英國    將於周二早上7時(香港時間下午2時),解除蘇格蘭    上空的禁飛令,若情況許可,將會向南延伸。

據最新預測,冰島火山爆發噴發的火山灰所達到的高度已持續在不會影響英國的領空。

(法新社)

good night everybody!!

係唔係考試生專線?定係所有留英學生?,如果係考試生,我都願意比個女遲幾日返,等佢地趕得到

睇無記新聞話火山又試唔穩定,英國要星期三先知開唔開,真係玩死啦

終於..................

倫敦希斯羅機場重新開放 第一架班機抵達
(法新社)2010年4月21日 星期三 06:05
(法新社倫敦    20日電) 倫敦希斯羅機場(Heathrow)今天說,該機場在關閉五天後,今天重新開放,一架從溫哥華    起飛的班機已經抵達。

希斯羅機場發言人表示,在英國    民航局(Civil Aviation Authority)宣布將逐步解除飛航限制後,該機場在今晚10時(格林威治時間21時)前刻重新開放。

希斯羅機場是歐洲最大和最繁忙的機場。

他說:「我可以證實希斯羅機場目前已重新開放,率先降落的是一架來自溫哥華的英國航空公司(BA)班機。」

一名英國航空公司發言人證實,該公司由加拿大    起飛的BA84班次客機,在格林威治時間21時前刻降落希斯羅機場第五航站大廈。她表示,這是該機場重新開放以來,第一架降落的班機。

在專家判定飛機引擎在穿越低密度的火山灰雲時可以承受飛行後,民航局宣布,英國領空將從格林威治時間21時起逐步重新開放。(譯者:中央社陳政一)

航空公司同我agent 講,幫我轉左29 apr.我 接受左

原帖由 msmchan 於 10-5-7 12:47 發表
唉, 我今次都不順利呀, 原本想book 的日子無位, agent亦說CX close 了位, 連一些waitlist 位都無, 現在book了早一天晚上21:00到LHR, 要在機場睡, 要第二天 一早乘車回校, CX 攪什麼, 一年前book位都無.

...

點會咁?
我係比晒日期個 agent,到時到侯就會 book,你個 agent 幫你 book 咩 票?如果有做野,無理由 book 唔到

國泰其實係打劫,佢將d 位 locked 起晒,先谷d貴票,到時無人要先放返出黎.問題係到時會唔會無人要,因為開學就得個幾日.

我頭先問26,27都仲有位,26號12xxx+1800
27 96xx+1800,我booked 左 27號既257(H CLASS)

仲有成年,航空公司真係睇住我地食

原帖由 Gracewu1219 於 10-9-28 21:23 發表
我就冇收過手續費, 可能次次都係幾百元,但係好怪lor-我開支票交學費, 張支票未到期, 佢地都可以過數.

有無要銀行解釋?

昨日收到 Canford 通知,唔收我第二個女,心情跌到谷底,yr9過唔到去,都幾麻煩,再報多間,又怕截晒止.今日點知收到通知,家姐讀緊個間話收.於是,一陣請晒d同事食飯,亦打一段同大家分享下呢份喜悅

原帖由 lychee_ying 於 10-12-16 21:37 發表
okok  support u

好奇:你是肥佬黎(黎智英)嗎?

有人認為係管理公司問題,但管理公司反指係機場員工唔肯加班鏟雪.

姑勿論如何,國泰比起其他有國家背景既航空公司,牙力始終差小小.

呢幾日都睇緊英國天氣,最怕放完假返去都仲係咁
‹ 上一主題|下一主題