用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖提SSC和英華YWC都出左OFFER了
樓主: sylsylwen2007
go

聖提SSC和英華YWC都出左OFFER了   [複製鏈接]

小時了了 發表於 19-3-13 17:41
真心講,我唔知祝妳早啲收到 offer 信好? 抑或7月收 reject 信好?知道你 SSC 學費有慎重考慮。無論點, 好 ...
學費~ 70K ?住宿要加幾多?

咁加埋都幾貴。
學校好遠,唔住交通又係問題。

IloveJJ 發表於 19-3-14 11:39
無咩原因,成績唔夠好囉!你知唔知而家係三私一直就多人有得in,有offer,津校通常去到級頭十先多機會。
自 ...
你哋學校級頭同學多唔多offer?

IloveJJ 發表於 19-3-14 11:27
學費$7000,宿費都係$7000
加埋好似讀IS不過學校又的確勁靚!
IB成績好好
是否如果將來打算大學留學,好值得考慮SSC?
畢業生去英國多,還是美國多?

IloveJJ 發表於 19-3-14 11:53
我哋住得近,唔會住宿舍的。
不過老公兩個同事,一個讀緊赤堤小學,一個讀緊國際,佢哋的確話,赤堤$7000 ...
未開始轉音樂椅。等SPCC/DBS出之後,會重新執位。
有成績出,記得交去中學, keep 住update

JHsbb 發表於 19-3-14 12:02
今年多左3300人, 學校慢慢揀......

我女下年升中, 比今年更多人, 我死定.......
我仔都係下年,好忐忑不安。期中測驗後馬上就考呈一,大家加油

bobbob 發表於 19-3-14 12:22
可能你仔成績好先至忐忑,我哋要求低,大不了咪搏抽獎,我已經睇定啲band 2校睇下填邊間好
...
唔算成績好,不過起伏好大。唔知呈分果次考高峰還是低潮。放假都唔夠膽出去玩,因為玩一次,退步幾十名。

bobbob 發表於 19-3-14 14:20
退步幾十又真係幾驚嚇,不過印象中你仔定女都試過進步1x名啦
女進步,仔大起大落
‹ 上一主題|下一主題