用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 浸會的王錦輝中學好嗎?
樓主: veronna
go

浸會的王錦輝中學好嗎? [複製鏈接]

醒目開學勳章

見有些家長講王錦輝小學, 未見有中學的資料. 這所中學好嗎? 有人有資料或有人就讀嗎? 可否給一點意見.
   0    0    0    0
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

唏! 有冇人知呀?

係唔係間學校太新呢? 上網又check唔到d咩, 連呢到都冇人知?

醒目開學勳章

原帖由 chanpa 於 09-5-5 23:35 發表
The previous secondary school principal, Dr Mak Yiu Kwong, left the school peacefully and silently.  He went to be a principal of a secondary school in Shamshuipo in September 2008.

Whereas I heard t ...

So, does the new principal good or not?

醒目開學勳章

咁中學部即係好定唔好呀? d校風點樣呀?

醒目開學勳章

原帖由 stitchfriends 於 09-5-9 01:12 發表
Hi Veronna,

你兒子不是讀匯 基嗎?

我朋友的兒子在HKBU要 Repeat F.1, 據說校風唔錯. 她說如果讀開Band 1 小學, 應該應付到, 唔洗驚. 我e 甥(男) 刀收咗, 仲好遲通知, 以為唔得溙. 收生刀好yim. 識一個另一學校是 ...

係呀!匯基東.

王錦輝我只係幫同事問, 因為學校比較新, 網上太少資料所以開一個topic問下囉. 去實地了解既留返佢自己去.

醒目開學勳章

你朋友個仔點解要repeat呀? 多唔多要repeat呢?

醒目開學勳章

原帖由 chanpa 於 09-5-8 23:30 發表
There are so many brand one free of charge English secondary schools which have good external academic results such as HKCEE and HKAL.  HKBUWKF might be good some years later but not now.  However, it ...

都知有好多好既band1津校, 不過又未到必收既條件, 又驚抽獎運唔好, 又想讀英中.

醒目開學勳章

仲有冇其他人有多d資料呀? 又或者有冇人有仔女係度讀緊, 講多d黎聽下啦.

醒目開學勳章

原帖由 catnips 於 09-5-13 12:17 發表
Hi Veronna,

請問匯基東好嗎?

想多問定些直資學校的資料作保險,謝謝!

嗯, 應該唔錯. 有問過一d 媽咪有仔女係度讀緊, 暫時都未有一個話唔好. 全部都係正面既. 亦有人去睇過放學, d學生都好好, 好開心. 校風好.  老師好有愛心.

不過如果諗住叩門就難d喇. 事關聽聞今年競爭大, 校方話今年冇叩門位. d叩門位都已經派埋出去囉.

醒目開學勳章

原帖由 catnips 於 09-5-13 18:09 發表
Thanks Veronna.

Wo do you know which relatively good DSS would be available for 叩門?

Thanks.

其實我都唔知邊到有叩門位. 不過應該可以打電話去問下.

醒目開學勳章

原帖由 bwmama 於 09-5-15 12:58 發表
因為德信收左小朋友先, 又相等王錦輝的結果, 但王錦輝又吾收, 終於有這個結果.
現在不知怎麼辦?

Thanks

點解果時唔交住留位費先呀? 王錦輝收既時候可以再轉過去  不過事已至此, 你試下再去拍門啦. 當初收即係佢地都覺得你ok啦. 有d學校會收返當初收時冇要到既學生架.
‹ 上一主題|下一主題