用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今日自行最後一日交表, 原求都要地址證明, 差D比人rejec ...
go

今日自行最後一日交表, 原求都要地址證明, 差D比人reject!! [複製鏈接]

2011自行分配計劃小一入學須知 , 已註明要地址證明的正副本啦...

回覆 1# ziyi 的文章

我昨日正副本帶了去呀 , 學校只說要副本咋..

另外須知上要ID 正副本, 我都有COPY 我的ID 卡, 但學校又話唔駛收喎...

原帖由 crystalwsm 於 10-9-30 23:52 發表
隔離個媽媽比學校reject咗, 唔係無帶住址證明, 而係帶咗銀行月結單,學校唔接受,一定要電費單、水費單、差餉之類,我都要即刻趕返屋企攞固網電話單,再返到學校已經3點9,但隔離嘅媽媽就趕唔切番屋企攞,飲恨 :pi ...

你這間好好啦, 我之前睇過幾間學校都是交到2:30-3:00咋,  我昨日交表係因為怕有咩出錯, 仲有今天補救囉.

昨日見到前面位媽媽帶住個小朋友特區護照正本和那無相身份證, 幾位學校職員研究本證件研究好耐, 問了好多人又打電話問朋友, 問究竟 "特區護照是否永久居民" , 我企了近20mins 便出聲幫她們解決了問題 , 要香港永久居民才能取得特區護照 , 新移民和未滿七年的, 只會持" 身份證明書CI) ,  不如你打去問人民入境事務署或上網查詢確認 , 這樣方法應該會快D .

原帖由 chan803 於 10-10-2 11:24 發表

吓, 邊間學校咁白痴呀 .

乜時代啦, 有幾多人會咁樣做呀.

交咁多地址證明, 從來無一次話要有STAMP 咗 GE.  最多係攞咗張太舊的被REJECTED. ...

MCS 咪要咁做啦..
‹ 上一主題|下一主題