用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 迪昇海外升學中心
樓主: TKSMOM
go

迪昇海外升學中心 [複製鏈接]

ivy1977 發表於 17-9-19 01:03
回覆 亮燈 的帖子

我都有找這一間, 但一路都沒有回覆好奇怪!?問親佢哋先會話追緊????已經成個月 ...

我上過去兩次 ,第一次感覺是不錯 ,後來收到他們email  有關School List ,  比了 20幾間我 , 由於我公司在隔離街 ,於是我再上去了解 , 我話我考慮考慮 才決定 報邊幾間 , 點知他即刻print 了一個list 我 ,話已經把我女資料send 去學校,現正等各學校回覆接唔接受我報名喎 ,當時說大約有5-6間有回覆。

我說:你未問過我就幫我去查詢學校 ? 如果我其他Agent 相同School List 咁點 ? 他說一定要經番他們公司 。

於是我離開了他們的公司,又睇下有什麼回覆 , 因為當時距離入學都有 一年半 。

結果是 ⋯⋯⋯完全沒回覆 ,電話又冇,電郵又冇 !

ivy1977 發表於 17-9-19 10:33
回覆 katrinafu 的帖子

我我都等左一個月了,打數十次電話給他,我都覺得自己煩可能我揀的學校 ...

我是去年3月去問,打算2017 9月入學 , 到宜家都冇電話冇電郵 。

後來 去年5月底突然決定阿女 9月入學 , 即刻搵另一間做野的Agent 去申請入學 , 我去年都有去過4-5間Agent 查詢 。

ivy1977 發表於 17-9-20 01:10
我有見Britannia ,感覺都幾好喎!有電話跟進。
迪㫒都傾得好細心,但我也正在等消息中,因我上次上去,正是 ...

我3間都有上過去 ,3間都是音訊全無 !

BS ~ agent 話即將結婚好忙喎 ,不過我有2個朋友都咁好彩是安排了她接待 , 都係幫襯了第2間 , 但後來我在某間學校面試時同家長傾開 ,和阿女現時同學家長 ,她們都是用英識, 她們agent 都跟得好好喎 , 仲大讚 某2個人 。
BU 上去做筆試,然後話比School list 我 ,今日都未有 !
但我絕對相信,人夾人緣,邊間公司都唔緊要 , 跟你的agent 好就得 。
‹ 上一主題|下一主題