用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】 08年9月入讀小三ge家長入黎傾
樓主: yummy
go

【KTS】 08年9月入讀小三ge家長入黎傾 [複製鏈接]

No. That is kec. She is very sexy and wears "see-through" quite often. You can ask ym. She can prove it.

BTW, we have never met each other.

原帖由 yummy 於 2008-9-5 13:18 發表
ha ha 小桃, 比我既感覺, 呢個性感尢物係你!

ym,

But......we can't give them too much compliments.

They will take the chance to ask us to pay money.

You know, entertainment fee!

原帖由 yaumama 於 2008-9-5 13:32 發表
小桃,

絕對同意.."Sweety A & Honey B" 一出, 成個 BK 醒神哂.  我地啲媽咪又可學到好多詞語, 我覺得自己知識廣咗,創意多咗...好過讀再培訓呀. 全部都係 Sweety A & Honey B 嘅功勞.

多謝哂你地呀!!! :kiss ...

回師父話~

今次咿間係大X樂,絕對比P1時嘅美X好食好多。

而鍳於P2時嗰間被選中嘅係試食同真正簽约後的質數差太遠,KTS特別要求大X樂將試食當日送去别間小學的飯盒整多啲给我們試,而不要另外整,咁先試到真實版。

結果係好好味,我仲攞咗幾盒返去叫少爺試,佢話以後唔駛工人帶飯比佢。

唯一缺點:如果叫湯粉,會有三盒。一盒餸、一盒粉、一盒湯,無位擺,又驚倒瀉。

原帖由 heiheikeikei 於 2008-9-5 21:25 發表
Over , 連我家少爺頭先食緊飯突然問

學校個飯盒好好食呀 我唔想戴飯喇
遲啲會唔會轉㗎? 我唔想轉
如果日日都係咁好食嘅話

我都未有機會問 佢就講喇 ...

KTS係一間環保學校,選擇供應商的其中一個要素係環保。如果係唔環保嘅供應商根本行唔到入KTS!当日試食另一間嘅供應商的plastic飯盒會全部回收再用.

咿間供應商則採用美國入口之優質紙飯盒盛載食物,紙張來自有計劃的樹木種植場,所有的廚餘及紙飯盒均會交由澳洲生物科技公司處理,經生物降解處理後之廢物可轉化為有機肥料,整項廢物處理過程無需大量食水及化學劑清洗,避免引致海洋污染及浪費珍貴食水等資源。

不會浪費食水或製造垃圾,協助改善生態環境,而且廢物可轉化為有機肥料更可供作種植用途,達至真正環保的理念。此技術曾於2000年悉尼奧運會採用,但因涉及昂貴的費用,故現今只有少數對環保有承諾之大公司採用。

原帖由 sac.wen 於 2008-9-5 22:21 發表
好唔環保, 好驚下世連樹皮都無得做 :;pppp:

件羽绒舊年都係賣$335,今年就要$385,加15%咁多。

博學GE小桃.....真係好勁...咩都知....>>
唔好咁形容我啦....人家怕醜痳~

原帖由 Huisys 於 2008-9-7 16:41 發表
嘩...各位靚媽,幾日唔上黎要追成十幾頁...睇到我吖...  

不過咁都好...即係代表我地又熱鬧返哂喇...

係呀..我都絶對同意呢度真係好多好媽咪係度幫手..仲有博學GE小桃.....真係好勁...咩都知....佩服..:han ...

Hi, All Beauty Mami,

嘩,正呀! 有超靚嘅hs美女抱抱,可唔可以抱耐啲?

原帖由 Huisys 於 2008-9-8 09:28 發表
小桃,

怕咩醜啫..你受得起ge....黎黎黎...過黎大人呢邊抱抱...      

邊係喎,人哋係copy kec 段嘢玩下之麻。一陣kec問我收版權費,好驚呀!

原帖由 Huisys 於 2008-9-8 10:15 發表
親愛的,

哈..等我又活學活用先....學吓小桃先......"爺....你咁讚人地.......... 人地會怕醜架...:loveliness:"

Hi, All Beauty Mami,

Hi, all Beauty Mami,

美菜子,

Do you mean since 9 Oct 2008 it will increase price? Please check pm.

原帖由 美菜子 於 2008-9-10 14:04 發表
sac wen,

the new price for the 1st visit  Dr. Fxx : $1500- (not incl. eye drop) (fm Oct 09).

but the latest booking is Dec. 09

sw,

For 3D, all 八個詞語寫哂.
三個專登框住的 need to find the meaning from Chin Dictionary and write them down in the revision book.

原帖由 sac.wen 於 2008-9-10 23:23 發表
YM,

中文詞語係咪按詞語表上八個寫哂 ?其中三個專登框住的是什麼意思 ??

Still the max is 6 pieces of hw.
But sometimes the amount of 1 piece of hw is double or triple. So scary.

原帖由 yaumama 於 2008-9-10 22:59 發表
真係好鬼多, 尋日一口氣要做 ME 三個 chapter !!!mouth:" />mouth:" />mouth:" />, 今日作業又要一次過做兩課 mouth:" />mouth:" />, 仲未計其他......

Yummy,

Yes. :D

原帖由 yummy 於 2008-9-11 10:08 發表
早晨呀各位媽咪,

我想問吓明天d小朋友係唔係照平時咁放學, 跟住又同家長番學校參加中秋晚會架?

Yummy,

我諗去唔到吖,星期六一早要陪爺爺嫲嫲去大陸玩。啲功課咁多,應該都係要趕功課。

原帖由 yummy 於 2008-9-11 11:00 發表
thanks 小桃. 你聽日會唔會去呀?

ym,

Please check pm.

6:30 pm

原帖由 Ben2003 於 2008-9-12 14:09 發表
今晚中秋晚會幾點開始?
‹ 上一主題|下一主題