用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW 開放日
樓主: seamama
go

YW 開放日   [複製鏈接]

crazymum 發表於 13-5-7 14:37
不是要說yw開放日有幾好或者幾唔好, 而是有比較就一定有第一, 第二, 第三以至第尾, 個人只覺得yw唔係第一o ...

只是路過, 無意冒犯!
我八掛睇返你同seamama d 回應, 感覺一有YW o既 post, 你地都會熱烈回應, 但都比較負面。我覺得如果我對那所學校無興趣或有唔好o既感覺, 我唔會浪費時間去問或回應, 更唔會去報名, 但你地又報名喎! 真奇怪!! (只是個人感覺, 不喜勿罵!)
前年我同大家一樣為小孩考小一作準備, 有時間我會上EK睇資料, 睇睇其他家長d回應, 後來有d 家長 o既回應令我覺得好奇怪, 我一直唔明直至有一日我係公司食lunch一邊睇EK比個同事睇到, 佢叫我唔好咁天真, 唔好信哂d評語, 因為香港咩人都有, 有人為求目的,會做d奇怪事。佢叫我自己去問吓用家, 結果有一日我真係去左學校, 睇下d學生放學, 又遇到d家長去接放學, 我又好唔怕醜去問d學生, 聽返來d料真係好唔同, 分別十分大!!!
我個人愚見, 如真的想為子女好,想了解多d你地有興趣o既學校, 真係要用多d時間去了解, 唔好只係信有人話邊個邊個同事話, 邊個邊個再邊個邊個朋友講o既資料!!!
其實英華與我無關, 我個係女, 如果係仔都可能想佢入到 :)

seamama  請問哪裡看出負面呢?  發表於 13-5-8 14:28
smartcar  中肯  發表於 13-5-8 13:47
‹ 上一主題|下一主題