用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖保羅書院 同 九華 真係唔知點簡
樓主: (K^K)
go

聖保羅書院 同 九華 真係唔知點簡 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+YuYuMother+於+16-04-04+發表

原帖由 austism 於 16-04-04 發表
我有朋友個仔係九華讀,話d老師好ok woh! 佢個仔病左欠一次默書,個仔成日冇期放學去補默,老師追到去家長 ...
我朋友仔係入面讀,或者唔該用hea教,佢地普遍比較鬆,提你一二次都唔交,個科直接肥佬。可能咁樣大家會形容為hea教。我諗要讀九華,小朋友好自律好有自理能力就一定冇問題!

引用:From+what+I+heard+from+a+teacher+of+a+to

原帖由 babie2 於 16-04-04 發表
From what I heard from a teacher of a top school in HK, he said St Paul Boys
while 九華 ...
SPC始終直資,資源一定唔會差,而且收生完全自主,所以論成績比YWK好d都正常。兩間都係好學校,但何為最好,每個人/家庭都有唔同,所以好難一面倒話邊間比邊間好。

引用:其實SECOND+IN亦唔代表什麼.++上年阿仔的小

原帖由 Krissi 於 16-04-05 發表
其實SECOND IN亦唔代表什麼.  
上年阿仔的小學同學亦沒有第二輪面試就入讀九華.
SPC亦著重音樂, 每位同學 ...
會不會是大抽獎入?

王家爸爸  SPC係直資  發表於 16-4-8 16:14

引用:Quote:bowienvivi+發表於+16-4-6+18:53+我

原帖由 奥脫福 於 16-04-09 發表
今日在校內的聚會有緣問到鍾校長我一直想問的問題:

我:呢兩年學校中一自行派位都設有第二次面試,其實 ...
thx for sharing

引用:Quote:fion6406+發表於+16-4-10+02:25+今日

原帖由 奥脫福 於 16-04-10 發表
計我話九華的老師更加值得俾!

‹ 上一主題|下一主題