用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 報讀校外課外活動
go

報讀校外課外活動 [複製鏈接]

請問有無比小朋友於校外報讀興趣班/英文班,我阿仔係K1C讀架(班主任係紀老師及何老師),不過,阿仔試過讀D課程(PHONICS/樂理/JAZZ)都唔鍾意返,仲要堂堂喊,話淨係鍾意返又一村,唉...都唔知好唔好再試下報??又想佢學多D野,因為放假係屋企唔係睇電視同玩玩具之外就無所事事.都唔知點算??
   0    0    0    0
[size=medium]文廸 :wink:

HI,文文媽咪,我阿仔(羅焯賢)最近都成日提你個女名字呀,應該係調左同一組(獅子組)喇!焯賢一上出面d課堂都喊餐死,佢係每次喊親都係話淨係返又一村,唔返其他學校囉!而家4歲人仔都無認真學緊野,真係令人擔心將來追唔上架!其他同年齡既唔係學鋼琴,就學梗英文,佢就日日放學係麻麻屋企睇電視~~不過,睇電視都學到好多野,講野叻左囉.....好在都係好既野!我已同阿仔傾過K2要日日做功課同減少睇電視,佢口頭話好,到時就唔知點算喇!

請問文文媽咪俾女女去學D乜野課程同埋係邊到上課可以介紹吓呢!

我地應該多多聯絡下,交流下湊仔湊女心得,真係又好少人係呢度傾又一村學校生活D野喎!

原帖由 winwin815 於 10-5-1 10:33 發表
Hi, 我係鍾文媽咪呀, 文文都有係出邊學野, 不過佢一向鐘意整古做怪, 明明鐘意都係要喊下先安樂, 但係BALLET佢就提出過好多次要係又一村同其他同學仔一齊學

其實我覺得學校可以日日都有與趣班, 將價錢再禁低多少少,  ...
[size=medium]文廸 :wink:
‹ 上一主題|下一主題