用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 09-10年度sfa小四家長交流站
樓主: phylli
go

09-10年度sfa小四家長交流站 [複製鏈接]

haha...phylli,
你真係快手. Thanks!
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

原帖由 phylli 於 09-9-8 05:38 發表
各位:

今天穿體育服。

你們為何不上來傾談一下?

HI Phyllis & fans,
好耐冇上黎啦.
而家要返3晚night shift, 係office又唔可以上網, 想chat下都唔方便.
我都唔知點解昨天要穿體育服,唔記得問亞仔.
報朗誦有冇老師train up? 我未報過, 心思思想俾亞仔試下.

Dear all fans,
多謝天公造美沒有下雨.
亞仔話今年旅行好好玩, 佢地成組去左玩射箭.
明天的假期, 佢都期待已久.

HI phylli & fans,
你地去唔去sports day? 我會去. 到時互call見面啦.

原帖由 phylli 於 09-12-8 09:48 發表
fans,

天文台預星期六有雨,希望天父保佑他們不要下雨吧,小朋友殷切期待的一天呀!

今天都有成23度, 明天一定好天的.
明天見.

亞仔話2月4日的數測是中文數,如考英文數是會同學生講的。

我每晚好似同個書包搏鬥,又驚大力過龍拉爆拉鍊,幫佢手背書包更有種想c的感覺,真的難為了小朋友,點解要帶咁多書返學ka. >_<

星期一派成績表,我血壓開始升升升. @_@

HI unknown,
點解喊既? 進步or退步?
亞仔退步左, 唯有叫佢下次努力啦.

hi Phylli,

我睇唔到學校板面, 但見unknown恭喜你, 亞女實考得好勁啦!

大家一齊努力啊!

Dear unknown,

亞仔同你亞女英文科成績一樣樣, 而最最最令我擔心係佢英默兩個term都唔合格, 下個term俾佢攞個c都唔知拉唔拉到curve, 點算?

你地有冇俾小朋友參加星期六int'l assessment? 我有參加.
星期六去唔去聽science talk? 我冇參加.

Dear hoho2000,
我冇做野半年, 而家仲hea緊, 試下陪太子讀書, 但成績又唔見好左....... >_<, 好down.

HI unknown,

亞女好番未? 堅持考試證明佢在意,會加陪努力的, 放心!!
考埋明天便放鬆, yeah!!!

Dear unknown,

亞仔的名次跌了,但有些科目進步了.
5年級大家再努力啦!!!

亞仔升5A.

Hi fans,
其他fans的仔仔囡囡派了去邊一班?
唔知hoho2000點呢? 通輯佢先.
phylli, 等你擇定良辰吉日開新站. Thanks!
‹ 上一主題|下一主題