用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖碼加利男女英文中小學 Open Day
go

聖碼加利男女英文中小學 Open Day [複製鏈接]

首先好多謝利主席用左1個中教我地phonics, 我仲以為自己報左英文堂
其實聽完後有D保留, 佢好強調英文, 咁岩, 但中文呢, 剩係話普教中, 大家唔好忽略中文, 要學得好係比英文難, 俾你英文攞A又點, 中文渣, 又點入U, 同埋我好唔同意你發音準, 將來就有人請, 我敢肯定10個中國人有10個D英文發音都唔準 (利主席呢類expert就例外拉), 咁老細唔使請人拉,

其實我每次去聽briefing一定會探訪下toilet, 點解會有mou 廁, 小朋友點用, 成個坐左落地點算, 又或者'fei'到2腳都係

有2格MOU 廁, 3格坐廁, 俾3千幾蚊學費, 搞好D個廁所得唔得, 唔好用晒D資源請老師, 衛生係好緊要架, 我自小已很討厭MOU 廁, 亦唔識點同佢去law...

mou 廁男仔還可以, 但女仔就麻煩law, 我細個用過, 真係會'fei'濕2條腿架, 何況小一生, 當然可以話, 我係黎讀書, 唔係全日係廁所過, 應該將重點擺係資源上, 但我真係覺得衛生好緊要.
‹ 上一主題|下一主題