用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Ying Wa 1st round interview
go

Ying Wa 1st round interview [複製鏈接]

原帖由 nicnicchu 於 08-9-28 21:47 發表
嘩, 你地啲小朋友真係叻, 講咁多比你地聽!

我個仔問佢乜都唔講, 睇完你地啲post, 問佢有冇數過林校長間房有幾多隻snoopy, 佢先話有, 不過唔記得幾多隻   ...

我問朋友, 佢個仔in成點, 佢個仔話佢知林校長比左本書問佢地邊間新車, 邊間舊車, 於是我問下我個仔, 林校長有無問過這問題? 我個仔話有, 不過條問題係問第二個小朋友的, 佢話無問過佢這問題喎! 佢話自己記得兩個小朋友的名, 然後講比我知, 我問佢點解咁記得佢地兩個名, 我個仔話:「因為林校長問佢地多d問題嘛!」

原帖由 Geni 於 08-9-27 21:37 發表
有個問題想問o左好耐, 你地o既小朋友o係校長室數到幾多隻snoopy? 我個仔數到20隻, 有冇咁多o家

我個仔一出校長室話校長室有17隻snoopy, 但立刻又話有27隻先啱, 我都唔知佢答咩? 我只知佢話有人答5隻, 有人答10隻.

原帖由 silvia_ng 於 08-9-29 10:45 發表

咦, 我個仔莫非同你個仔一齊考? 我個傻豬仔就係答5隻

我地8號(第一日)2:15分入房架。

我個仔係18號4:30pm個group的.

原帖由 羊咩囝 於 08-9-29 11:33 發表
我仔仔話只得九隻! 跟你們的相差甚遠!!

呢環唔知係唔係考佢哋既觀察力?

還有一個星期多少少就公佈, 係唔係去學校門口睇結果?
(間間公佈都唔同 宜家自己都亂晒龍)

麻煩各位! ...

係網上會知邊d人入2nd round的.

原帖由 ABCD5678 於 08-9-29 23:06 發表
小兒舊年被取錄,但最終無入讀。

去年校長係2nd Interview 時竟然問翻 1st In 提及和看過的物件,故家長實在無從幫忙,全靠孩子的個人實力。

Snoopy 校長真係好堅、好正 !!!

...

相信你囝囝入到一間你更加喜歡的學校, 恭喜~
多謝你提醒, 如果入到2nd in, 我再同囝囝憶述一下1st in的情形先. 不過入到的機會都好微

原帖由 ABCD5678 於 08-10-1 21:50 發表
Hello Venuscheng,

考小一要好有鬥心至得駕,比多d信心自己同埋囝囝,IMPOSSIBLE IS NOTHING!!!

ABCD5678

多謝鼓勵, 其實對囝囝表現滿意的了. 我重報了好幾間直資私校, 真係重有排戰鬥呀!  你囝囝好叻仔, 咁難入的學校都考到.   有無咩秘訣? 過兩招吧?
‹ 上一主題|下一主題