用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 KC, SJC, SPC, SSC赤柱,港華,DBS ,港同,英華,你們 ...
樓主: lingling787
go

KC, SJC, SPC, SSC赤柱,港華,DBS ,港同,英華,你們會點   [複製鏈接]

lingling787 發表於 18-1-8 10:29
SSC有offer, 所以15/16(估唔到這麽快),接受了就冇得自行。請各位俾些意見,謝謝。 ...
上年我仔都係即in即有offer(SSC), 不過我放棄左, 到SPC收, 又猶豫過一排, 最終都放棄等放榜... 當時嘅心情都幾爭扎...

GIPW 發表於 18-1-8 11:29
Guess same case here for us.   Where did you go finally ?   有Offer 好想放弃大抽奘。這遊戲太折磨家長 ...
最後自二入左KC.... 我係東區, 就算自行唔得, 抽到第一志願機會好大, 所以咪覺得可以等下囉...

GIPW    發表於 18-1-8 13:03

老周 發表於 18-1-8 13:10
請問自1係揀邊間呀,同埋小學係咩程度,校內成績要点先入到Kc,因為選校煩惱中,請幫忙唔該晒 ...

自一QC,東區地區熱門小學,呈分級十內!

lingling787 發表於 18-1-8 13:15
您小朋友即是現在KC讀S2,請問可否講講你仔仔在KC的學習情況嗎?
請問當年你仔仔是否要級十內才能入KC呢?謝 ...

我仔依家中一,返學輕鬆,無咩功課,比小學更得閒!

老周 發表於 18-1-8 14:01
係咪一缐小學嚟㗎,唔該晒
都算係....

artroboy 發表於 18-1-9 09:13
我覺得你好似spc big  Fans .

可唔可以講多少少原因?呢兩年新校長上任確有改變,但又諗唔通點解忽 ...
有D人SPC收左又唔等放榜(如揀KC), 都可以話係放棄左...

artroboy 發表於 18-1-9 09:20
你係KC , 學習辛苦嗎?老師如何?
我見我仔.....完全同辛苦扯唔上關係, 最辛苦係起身返學個下老師我就唔清楚, 好少接觸老師....
‹ 上一主題|下一主題