用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學校是否歧視我兒?不敢想……
樓主: Aasiya
go

學校是否歧視我兒?不敢想…… [複製鏈接]

lui 發表於 13-11-13 23:35
我有朋友老公是黑人,他的兒子沒有被岐視,有好學校收。但他朋友𠒇子則不幸(黑人mixed),11個月in p ...
其實依家好多間pn都考生果...口渴...肚餓...等問題,加上依家d學校甘多applicants,好多老師都寧願拿拿淋in完就next,唔會得閒曬時間玩人,所以應該唔係歧視既~

lui 發表於 13-11-14 06:43
Well, 得十一個月大,我個人認為無可能撘到,在一籃亂哂的玩具找應該要的水杯?in kg就可能撘到。

...
我有朋友個11個月b,已經話左未識講單字,點知個老師仲問:「bb,你仲有一個月一歲囉喎,甘你叫咩名呀?」跟住同大b一樣考眼耳口鼻平果橙疊積木等,個b仲係手抱呀,根本係冇可能識,之但係,你入form學校都要象徵式比你in,所以唔算歧視,只可以話個遊戲潛規則係甘,講真,就算我個6月b in左4間,考既野做到8成,有3間老師都有贊佢主動活潑乖,好似好好印象甘,但最後都收waiting,反而有朋友個b勁怕羞既卻收offer,自己個就一個offer都冇,不過見自己個b in時表現已經超乎我想像好,覺得佢已經好叻,只係運氣唔夠好而已!我地兩公婆土生土長都一樣係冇offer,所以小數民族既朋友唔駛諗埋一面,只要你覺得佢表現好,咪再接再厲搵多幾間,我都相信總有一間會收,只係會唔會係你想飲果杯茶啫~

Aasiya 發表於 13-11-15 13:02
我試過有次同仔落樓下超市買野,佢竟然同一個同齡的女女咀對咀錫……攪到我同個女女的爸爸好尷尬

...
哈~ 甘快比左個初吻人地?! 可能將來個老婆仔就係依個女女呢~
‹ 上一主題|下一主題