用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 "香兒"收到入學通知.....
樓主: Flowerlam
go

"香兒"收到入學通知..... [複製鏈接]

薄扶林是新centre,所以我見有新班都系個度。

原帖由 miumiumilk 於 09-5-12 09:33 發表
O, 怪不得我個女派去薄扶林那麼遠啦, 原來是因為年紀問題.
我昨天都收到信, 好開心呀! 遠都都算啦, 反正禮拜六下午, 自己一定可以親自出馬接送就無問題.

...

(1)如果在金鐘,你可以係海富中心的大家樂門口,搭綠van no.31, 10, 11,直頭係 St Clare落車就係喇!

(2)在金鐘太古廣場出面往西行的巴士站,搭巴士, No 23, 40,在香港大學正門下車,落車後往番後行,一分鐘就到。仲有架40m的巴士都係埋同一個站,但佢要兜入中環先再上番堅道,所以會用多10分鐘的時間,趕時間就唔好搭喇!

(3)如在香港站就無咁好,你只可以搭d車上到薄扶林道口,再沿西邊街行上去,夏天加埋下午都幾熱吓!

原帖由 hlbaby2004 於 09-5-13 22:19 發表
想問下返Pokfulam centre 的,有咩車可由香港站/金鐘站上到去?

同埋知唔知上一級要幾耐時間?

個到唔係總站,ne 3架綠van都係銅鑼灣開出,再轉入金鐘上客,星期六下午通常有位,ne 3 架綠van由金鐘去到St Clare的路線是一樣的,轉上花園道再入堅道,巴士23和40都係咁行,如果唔塞車,10分鐘左右就到.  

原帖由 hlbaby2004 於 09-5-13 23:51 發表
Violetching,

真係唔該晒你,好詳細! 我諗我會係金鐘坐綠van 上 St. Clare! 但係3架van 邊架會快d? 唔好意思,甘多問題!
‹ 上一主題|下一主題