用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 心淡
樓主: 2kidspa
go

心淡   [複製鏈接]

有時真係覺得世界好黑暗, 你就早一年預備, 讀乜讀物, in完又寫信, 報6,7間都只得一間二線無龍私校, 人地傻更更乜校都無報, 就係有人幫佢鋪橋搭路, 臨門就一take過in到一pat屎都見完即收, 幾間龍校係手, 真係心都淡埋.
   2    0    0    0

錢, 教會, 先係最重要. 十條問題9條唔識, 坐係張椅轉到跌落地又有乜所謂?

我呻下啫, 我唔係想讀佢果幾間, 唔明啲學校點解要攪到咁cheap, 直頭無報過名, 面都無見過, 搭上搭都可以話唔使擔心, 必收.  你條 waiting list 都由沙田排到尖沙咀啦, 使唔使攪到啲位咁賤呀? in 個時比本英文書佢, 一句都讀唔到, 都收, 使唔使呀?

回覆 piyohk 的帖子

無報過名, 6月大抽獎後先入紙, 即收, 你話過唔過份呀?

我心淡啲學校啫, 唔係小朋友或者人生, 放心.

唔使ICAC咁誇張, 錢就無使過, 佢地傻更更乜都唔識, 佢小朋友有龍校我都開心, 只不過搭上搭, 學校都可以賣個人情出黎, 你條waiting list既就由得你wait啫, 咁講in乜in物, 乜野標準都係哂氣.  我心淡呢樣啫.

MrBeast 發表於 15-7-26 13:29
不是間間是這樣,身邊有位朋友,好心e一間傳統名校,當年20分有幾個位,我問佢小孩有冇洗禮,佢竟然話冇( ...
有一間不嬲覺得佢陰陽怪氣, 估到佢有依味, 另一間我一直以為好正氣, 有能者得之, 點知到最後為左可以依時放暑假, 未見過面都可以話必收.

呻下啫, 其實同我無直接利益關係, 呻完搵啲正能量再上

我第一段寫得唔好, 令人誤會我眼紅人, 其實我呻緊原來有啲直資私校, waiting 就派左幾百個出黎, 等緊既人以為有得等, 但原來有其他人可以突然插隊, 可以係6月大抽獎後, 在從來無報名的情況下, 可以一日內報名, 面試同收埋, 咁你派啲waiting 出黎做乜?  我見到咁假的收生程序無乜心機啫.

Soundervolt  咁似茶樓等位?!  發表於 15-7-26 23:11

無既, 可能遲啲比錢買學位大家覺得無問題, 再遲啲啲比錢買個官黎做無問題, 再再遲啲啲殺左人賠番幾萬銀無問題, 都有付出架 , 講完.

MrBeast  已經發生緊  發表於 15-7-27 10:13
‹ 上一主題|下一主題