用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) ...
樓主: kylie_mom
go

家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 Hayley04 於 07-11-22 08:57 硐表
Hi All,

Due to wrong calcuation on the price, I charged you about $1.8 more per head. Let me print a 4R group photo to all of you. Sorry!!

Meal $1515
   Coach $700
+)games $70
   total $2285
tota ...

really........係印4r相俾我地呀 當然唔得啦, 太jetso你....只起碼要妳下次function時諗多D有fun既環節俾我地D囝囝囡囡

醒目開學勳章 貢獻勳章

去完camp, 我成個人散晒.....

嘉道理同馬灣的相下次先upload下來, thanks!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 monkey妹 於 07-12-4 12:26 發表
me2 我而家起緊傷風tim

我都病緊呀

醒目開學勳章 貢獻勳章

#5. 親子煮餸班 (賀年食品, 旦糕, 或者復活旦朱古力)

請問你地邊日得閒? 暫定深井碧堤半島club house(Hayley04屋企)會唔會太遠, 有冇住市區又有club house呢? 初步定下日子先:

(A) 27/1 Sun
梓晴媽媽&表妹泳蕎
Phoebekk & 表姐頌听
Alvina mami & 伊彤哥哥
monkey妹
Eling2004 (深井Eunice)
koko39
陳紫凝媽咪
kylam100
kylie_mom

(B) 24/2 Sun
chiomama
梓晴媽媽&表妹泳蕎
Phoebekk & 表姐頌听
Alvina mami & 伊彤哥哥
monkey妹
Eling2004 (深井Eunice)
koko39
陳紫凝媽咪
kylam100
kylie_mom

(C) Other dates ...
subject to chef's availability.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 kylam100 於 07-12-21 12:04 發表

vic

我想攪個幼兒性教育講座你點睇, 想早D比佢地學識良好性態度..有時學校都未必提供到幼兒性教育, 而且家長亦難以啟齒開口教小朋友不過佢要求35人. 場地+停車場比流動圖書館用..有興趣搵我商討細節.. 場地我都可 ...

kylam100,

我地既小朋友只係arround3-4歲, 現階段去認知性會唔會太早, 因為佢地跟本無任何概念, 而且佢地唔會知咩一回事, 聽完就只會{哦}一聲了事.[個人感覺, 因囡囡曾問有關乳房問題]

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 07-12-21 17:47 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 梓晴媽媽 於 07-12-21 12:36 發表
地點: 深井碧堤半島club house
日期: 24 Feb 2008 (Sun)
時間: 11:00am-2:00pm
聯絡: monkey妹
Logistic (負責食物order安排): Eling2004
遊戲: kylam100

有無考慮過租康體署轄下的活動室呀?

醒目開學勳章 貢獻勳章

http://www.lcsd.gov.hk/leisurelink/b5/ls_booking_charges_urban.php

http://www.lcsd.gov.hk/leisurelink/b5/ls_booking_search.php

: 區活

界限街二號體育館
洗衣街200  第二及第四個星期一
11:00a.m.-3:00p.m.
2380 9751/2302 1279+  Y  3S

花園街體育館
旺角花園街123A號花園街市政大廈13  第一及第三個星期一
9:00a.m.-3:00p.m.
2395 1501/2302 1279+ Y 2L+3S

官涌體育館
油麻地佐敦寶靈街17號官涌市政大廈五樓至七樓  第一及第三個星期一
2302 1274/2302 1279+ Y 1L+2S

九龍公園體育館
尖沙咀柯士甸道22  第二及第四個星期一
2724 3120/2724 3494+ Y 1S

大角咀體育館
九龍大角咀福全街63
大角咀市政大廈五樓至七樓  第二個及第四個星期一
9:00am - 3:00pm
2393 1084+ Y 1L+2S

: + 辦公時間

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 07-12-24 11:19 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

地點: 深井碧堤半島club house
日期: 24 Feb 2008 (Sun)
時間: 11:00am-2:00pm
聯絡: monkey妹
Logistic (負責食物order安排): Eling2004
遊戲: kylam100

1)   Hayley04 (2A1C)
2)   chiomama (2A1C)
3)   梓晴媽媽&表妹泳蕎(4A2C)
4)   Phoebekk & 表姐頌听
5)   Alvina mami & 伊彤哥哥
6)   monkey妹 (1A1C)
7)   Eling2004 (深井Eunice) (2A1C)
8)   koko39 (2A1C)
9)   陳紫凝媽咪 (2A1C)
10)   kylam100 (2A1C)
12) kylie_mom
12) JanYiuMa
13) pandacat_bb  (1A1C)
================
waiting list (let us count how many for the registered)
14) FlorenceChan (1A1C)
15) Chik Kwan (幼仁班) (2A2C) (TBC)

16) ChungChungMum (1A1K)

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 瑜媽 於 07-12-26 23:42 發表
各位, 煩請取消我家3位, 家人剛告之婆婆嗰日係農曆生日, 要全家出動陪伴老人家慶祝, 下次都係唔敢咁早應承, 下次有機會再玩過, 如費用已預埋我地, 請告知.

...

咁啱, 嗰日係我媽媽新曆生日!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 Hayley04 於 07-12-26 16:21 發表
I checked. No food is allowed in the rooms! what a pretty!

np.......我之前問過可以做無火煮食但就唔可以係房內食lunch.而公園的遊戲室又唔可以就咁租用(真麻煩).

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 monkey妹 於 07-12-27 10:51 發表
For #4 Activitives , BBQ Lunch & the Lavender Garden is HKD 58/person. Kindly let me know how many BBQ pack you need . I need to confrim with Lavender Garden and pay the 50% deposit.

A車 - 深井 (8:40 ...

是否包括士多啤梨園

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 kylam100 於 07-12-27 13:00 發表

vic

認知性有好多種.. 唔係一講就係sex. 可以教如何保護自己.
如早前印印帶小朋友比人受到傷害, 我地如何引導佢講..如果佢早d知道如何保護自己, 可能一早已經同BABA MAMA 講, 我都有教佢性知識, 不過唔緊要LA... ...

kylam100,

妳誤會了, 不是vic無興趣, 只是我覺得言之過早咋, 可能一說性我滿腦子就有壞思想

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 taifiona 於 07-12-27 20:55 發表
Hi Vic,

I agree your point.
Confrimed with Lanvender Garden.
For entry frr is HKD 159 .

I will book 2 BBQ pack for @ family  ,that's

HKD 58 x 34 Adult = HKD 1972

Victor, can you help to remit ...

For entry fr is HKD 159 ==>請問是否車費

醒目開學勳章 貢獻勳章

4. 士多啤梨園 + 香薰園 + BBQ lunch

工作分配如下:

會計: Kylie_mon

聯絡1(場地): taifiona
聯絡2(參加者): monkey
娛樂: FlorenceChan
交通: chiomama

行程:
(A, B)旅遊巴到士多啤梨園參觀及自費採摘, 大約11:00am才到香薰園, 先入內參觀及自費餵飼動物及製作香薰水晶蠟燭飼, 12:00pm於香薰園內bbq午餐, 午餐後集體遊戲, 4:00pm完成全日活動, 坐旅遊巴回程.
費用:
大約$200(以一個家庭21細計), 包括旅遊巴車費, 香薰園入場費($5位大小同價), bbq午餐(一份燒烤餐$58大人份量,小童可不用購買).

成人 (HKD)

小童 (HKD)

車費

午餐

香薰園入場費

士多啤梨園入場費

採摘士多啤梨

自費

自費

總數 $$

A車 - 深井 (8:40)到旺角運動場道(9:00)再到大埔KCRC (9:20)再到士多啤梨園約9:45左右

1. Hayley04 (2a1c)

2. kylie_mom (3a1c)
3. phoebekk (2a1c)

4. chiomama (2a1c)

5. koko39 (2a1c)
6. 陳紫凝媽咪 (2a1c)
7. FlorenceChan (3a1c)

8. JanYiuMa (2a1c)
9. alvinamami (1a2c)
10. taifiona(2a1c)

B車 - TKO寶林新都城2期 (8:30)到黃大仙港 (9:00)到士多啤梨園約9:45左右

11. monkey妹 (2a1c)
12. irenepang803 (2a2c)

13. yy1234 (2a1c)

14. kylam100 (2a1c)

15. koeydadamama (2a1c)
16. pandacat_bb (2a2c)

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 07-12-28 11:59 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 Hayley04 於 08-1-2 23:15 發表
Hi All,

Bony will arrange the vegetarian for all of us. It is easier!

vic

咁大家想食bbq定食素呀?  因時間緊密要落訂啦!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 Hayley04 於 08-1-4 08:56 發表
Bony will book the lunch. There is no need to paydown payment to us.

咁請問幾$$一位呀? 等大家有個預算, thanks!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

Bony,

thanks for your detail information!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位香薰團團友,

明天見.....好期待!!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 monkey妹 於 08-1-14 10:43 發表
大家尋日玩完累唔累呀 我地玩得好開心, 可惜晴晴只鐘意摘士多埤梨但唔食囉

我地都玩得好開心, 晚上仲要出動去食飯(因婆婆生日)

匯報(13/1活動開支): 共55人(baby無計)

香薰園 $5 ($275)
車費 $27.3 ($1500)
午餐 $35 ($480 x4=$1920)
禮物 $4.7 ($254)

共收$4125, 每人收左$75

實支出$3949, 每人應實收$71.8, 多出$176
(收購一部噴波機$80<用於活動>, 現剩現金$86{用於下次活動})

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位家長,

我好開心大家都參與我們所搞的活動, 我好希望每月/每兩個月聯誼一次, 亦讓小朋友更加聯繫感情, 能將友誼帶上小學(sorry, 諗得長遠左)

因此, 我希望我們的活動能更有系統, 所以想成為一個統籌會, 每次唔需要四出搵人手(當然....若該活動攪手唔出席就要搵其他人幫手), 唔知大家點睇 ~~~純粹個人想到, 不必認同
‹ 上一主題|下一主題