用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人收到聖三一的信
樓主: DL00
go

有沒有人收到聖三一的信 [複製鏈接]

妳真係好鍾意聖三一喎,不過呢間又真係好好架,好有愛心..
Waiting 有機會架,唔使擔心

原帖由 babycoming 於 09-12-2 14:27 發表
係呀,mui真係好人士,氹得我幾開心呀.如果係既大家d仔仔女女都可以做同學仔,如果唔得,做朋友仔都得 ^_^

係呀,我個囝讀緊N1,佢讀得好開心,我哋又放心

原帖由 MuiMuiQQ 於 09-12-4 18:40 發表
係呢... kalam611 ,

妳小朋友係咪讀緊聖三一中 N1 呀 ?

我哋小朋友同班呀!! 我哋都會留係聖三一讀K1
妳個囡叫咩名呀?我PM我個囝個名比妳,問下妳囡囡識唔識佢吖

原帖由 bp0707 於 09-12-8 14:57 發表

Hi Kalam611,

My daughter also study at Holy Trinity (NA cla ...

我問過幾個同學仔咋,大部份都會留低讀K1,我估8,9成度啦...
妳waiting number幾呀? 祝妳心想事成

原帖由 MuiMuiQQ 於 09-12-8 19:27 發表
咁咪好囉, 最緊要佢讀得開心 & 又學到嘢呀 !! :)
希望我囡囡 2010 年有機會同你囝囝做同學仔啦 ... 佢係 waiting list 呀 ~

係呢, 你囝囝有冇d 同學仔下年唔會留喺聖三一讀 k1 呀 ? ...

我哋之唔係住學校對面囉,車都唔使搭,行路返學,勁方便
MuiMuiQQ & babycoming,
Waiting 5號同9號,我諗妳哋機會好大,早兩日我哋existing學生deadline留位,妳哋呢幾日可以打去學校問下有無位

Hi cy_cheung, 妳好呀! 我等陣PM 我囝囝個名比妳吖, 妳又 PM妳囡囡個名比我吖,等我問下我個仔識唔識妳囡囡先!
妳會唔會留低讀K1呀

原帖由 cy_cheung 於 09-12-9 23:05 發表

Kalam611, bp0707,
我囡囡都係NA班架~  佢係月亮組呀~

全中呀..好唔好住呢..屋苑OK啦,但附近環境麻麻地...
打咗去聖三一問有無位未啫??真戥妳心急....

原帖由 MuiMuiQQ 於 09-12-9 22:35 發表
聖三一對面 ? 係咪 " 傲X峰 " ?   我都有諗過如果聖三一收咗我囡囡, 我哋都或者考慮搬過去 ( 哈哈... 收先算啦, 咁快諗到咁遠  ) ....

係呢 ? 呢個屋苑好唔好住呀 ? ...

好快輪到妳註冊架喇, 到時再諗使唔使搬近d啦

原帖由 babycoming 於 09-12-10 12:02 發表
今年SUMMER時曾經來過睇樓都有心郁過,但真係太貴喇.....所以我都係做返鄉下人羅 !

可能出年樓價會調整呢
妳囡囡好cute,好似幾好件頭咁喎

原帖由 babycoming 於 09-12-10 17:29 發表
哈哈,kam,你真係好人 !
我今日打電話問過學校話無咁快知,起碼月底先知

你果樹太貴唷.....睇下好lu

係呀,飯錢另計架,不過真係抵比架,一日好多餐架..有個舊生嘅媽咪話佢個鄰居係聖三一做嬸嬸,話學校好着重比d 新鮮有營養嘅食物比小朋友食,買餸專揀靚嘢,唔會貪平買十蚊一堆果d

原帖由 PHmami 於 09-12-11 09:20 發表
原來飯 $$ 另計!

唔該晒!

咁我幫妳睇定個靚盤先,一到價就急call 妳嚟落訂

原帖由 MuiMuiQQ 於 09-12-10 19:32 發表
其實我都係等緊樓價調整呀...

計我話今日即管問下,因為12/9係舊生留位,而琴日係新生留位,咁今日應該知有幾多位剩

原帖由 MuiMuiQQ 於 09-12-10 19:22 發表
我都好心急呀... 我唔敢打去問呀 , 我怕煩到佢哋呀, 我估佢哋e 排都會比較忙 ... 或者下個星期二 ~ 三再冇消息就會打去問吓  ~

附近環境麻麻地呀 ?都冇所謂啦 ... 至緊要近學校 & 入面環境正正地咪得囉  ...

我個囝同妳囡囡名班,幾時約埋一齊玩下??

原帖由 ONC 於 09-12-11 18:00 發表
Hello, Kalam611.  No time no talk la....  if you can still remember me.  My daughter is also in NA class.  Let me PM my daughters' name to you.

整乜妳換咗個look??

原帖由 MuiMuiQQ 於 09-12-11 10:49 發表
我諗佢哋都唔會咁快透露住  ... 事關我估始終都會有d 位會俾咗d "靠人仕" 嘅家長囉 ( 希望聖三一公平d , 唔會咁樣啦 )

得閒PM妳啦

原帖由 MuiMuiQQ 於 09-12-12 16:10 發表
kalam,

係呢 ... 妳知唔知聖三一堂小學校風好唔好 ? 程度又點呢 ? 有冇咩 comment ?

Thank u 先 ~

恭喜恭喜
原帖由 MuiMuiQQ 於 09-12-15 15:22 發表
我今朝收到通知喇 ... yeah !!
你排第7, 即係都收咗啦 ... right ?

恭喜晒 交通嘅問題再度度啦

原帖由 babycoming 於 09-12-16 10:25 發表

哈哈,thx remember me 唷....我收到電話confirm offer本來開心到爆,但係.....今早打電話去問校車,譚太話沙田線取消左呀.......好down喇又 >.< 點算....點返學 ???

哈哈,我個仔梗係識得妳囡囡啦

原帖由 bp0707 於 09-12-17 01:46 發表

kalam611 and cy_cheung,

My daughter said that she remeber your son,
her name is Sophie "CHAN"(only one kid is "CHAN"), she is also the moon group.
‹ 上一主題|下一主題