用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 巴黎戴高樂機場 (CDG)
go

[英國] 巴黎戴高樂機場 (CDG)   [複製鏈接]

請問有無人係呢個機場試過轉機返HK?
由LHR飛去係 CDG Terminal 2A,  要轉去返HK機係Terminal 2E.....請問距離遠嗎?  要搭列車嗎?  係咪當中有指示前往?

轉機停留3hr., 請問係咪時間好夠呢?   

因為轉機, 我相信應該不用拿行理, BA + CX, 行理會直返由LHR 直接去HK

謝謝!
   10    0    0    0

Chole 發表於 22-4-20 14:43
Terminal 2A去2E要搭列車,但係唔算難又唔算遠,好似香港機場裏面啲列車咁,有清楚指示嘅。

如果行李直掛 ...
謝謝回覆,但agent叫我再考慮下先, 因為今日既票價已經去到 HK$萬8一張  econ ticket 而又不是直航

Chole 發表於 22-4-20 15:31
真係好貴喎!
係, 我再計下即使買多2套另外機票都無呢一套CX咁貴

lattebagel 發表於 22-4-20 16:16
我剛剛係CX官網見到GBP800,你買來回?
單程啊, 我今朝見到既吾係呢個價$, 而且係有4班時間可以揀的, 我就係覺得貴, 所以打去問下agent叫佢幫手check, 佢都係見到要GBP1084.87, 佢仲話其實由CDG 去HK個程暫時有ok 多機位的, 貴在由LHR去CDG個程BA 機,話BA放得好小位出來。。。
見到你寫完, 我頭先去CX web 睇易架又變返GBP800, 但得返一班時間揀。

咁真係海鮮價, 真係要時時keep check wor.

吾係wor, 我計計下個Agent 係咪可能真係幫我計左來回??
計返HK$, 都係萬鬆d, 點解萬8咁多呢。。。。。

我明天又打去再check下先

六神無主時,真係數口都差d
‹ 上一主題|下一主題