用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有冇人買咗英航5月尾的機票回港
樓主: rba93
go

[英國] 請問有冇人買咗英航5月尾的機票回港   [複製鏈接]

zoomama 發表於 22-4-1 00:33
我早兩日打電話給BA hotline,得到消息話BA HKG to UK or UK to HKG
6 月份全取消。 佢哋現在嘗試聯繫其他Ai ...
你好, 我都係訂了6月尾的BA, 我今早打了很多次都没有聽, 請問你打那個號碼?  我都想問清楚情況, 謝謝, 好傍徨, 因為又要揾過機票同痴住隔離酒店
咁一日未收到BA通知, 係咪吾可以轉book 其他airline ?    請教如何做好。

唉, 好苦惱

我頭先check CX  6月尾航班, 係咪佢地一星期只得兩班機?   好多日子都話not available

我頭先再打BA Hotline, 等了個多鐘頭終於有人接聽.
接聽人員說,BA 29/5 —10月既航班係非常非常大機會會取消,但係公司一日未confirm出email,我地都吾會肯定地話你聽cancel, 只可以話係非常非常大機會會取消。 叫我再等正式通知。

要行plan B, 但CX 6月既booking closed, 又吾知到時有無, 易架又無得book.  

可能要考慮轉機, 要去做定功課, 仲要睇下夾吾夾得返隔離酒店既日期

cfs 發表於 22-4-1 21:30
國泰6月倫敦-香港開13,21,29仲有位,CX252

請問係咪只係得開得呢幾日有航班?謝謝

zoomama 發表於 22-4-1 22:11
CX 6月尾close booking???

同學仔一早訂咗國泰,都係六月尾返嚟,好似係25號,咁我於是又去搵25號啦,但係係book唔到.的,好多日子都係not available,  可能我錯,唔係close Booking,  又或者嗰日冇飛機返, 我都唔太清楚,  可能要等多一排先至再有update.

現在都要積極搵吓轉機嘅資料

cfs 發表於 22-4-1 21:30
國泰6月倫敦-香港開13,21,29仲有位,CX252

請問係咪只係得呢幾日有航班?謝謝

cfs 發表於 22-4-1 22:57
六月份暫時都係。

哎呀,咁一定要轉機啦,唔該晒你!謝謝!

*有一個post重覆左一次,唔好意思

請問買BA 既咁多位, 你地收到email 或通知, 佢地正式取消5月尾 之後既航班未?   我因為經agent book 的, 無咩聲氣, 所以想問下大家收到confirmation , 可否在此說聲, 萬分謝謝 !
之前睇過 可以去 "杜哈"  / 法蘭克福 / 蘇黎世  呢d地方轉機......吾知仲係咪update, 又吾知到時呢d會吾會咩溶斷或取消, 所以易架都等BA出左confirm 取消先再見步行步.....

longlokma 發表於 22-4-8 11:24
BA 6月尾,早兩星期已收到BA經agent通知我地取消
咁快呀? 出埋confirmation email 比你?   咁BA點講, 有無refund 比你地, 定幫你地安排轉機?   
我上個星期打去問, 佢地都話未出confirmation 既,  咁點好呢......我再問下agent .  謝

若果航班取消, 航空公司係咪會安排轉機架?

chriwily 發表於 22-4-8 12:08
我都係經agent book左BA 25/6反HK比阿仔, 但未有收到通知取消    ,請問是否agent收到BA email通知 ...

未, 未出confirmation email , 我Agent 都無收到........., 我易架要睇定d先敢book , 怕兩頭吾到岸...

大家一收到, 上來講聲, 睇下BA有無安排, 唯有當多個參考.....最後都應該係要靠我地呢班媽咪們自己揾了.

打上BA問, 話好大好大機會取消, 其他媽咪既agent又話收到BA通知取消.......我agent就mud 都吾知, 只係話收到VS通知取消......
係囉, 好似樓上咁講, book 咩好呢, book 左又話取消, 即時book 到, 未到成行日都仲有變數.......呢d先係最苦惱
‹ 上一主題|下一主題