用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 HSBC ONE
樓主: culver
go

[英國] HSBC ONE   [複製鏈接]

想請教咁多位, 我已經幫小朋友開咗HSBC one, 頭先想入去網上面開UK戶口, 佢要我填寫UK大學嘅名稱, 但還未放榜未知道, 想請問成功開到的媽媽怎樣做?

唔填大學名,過唔到嗰版, 小朋友已過了18歲, 麻煩咁多位請教

好,等我又即刻試吓,唔該晒你呀(emoji)

beastiebistro 發表於 21-8-31 17:08
回覆 sese 的帖子

Debit card係可以提款(一般小朋友普通account每日300鎊)。
謝謝解說, 但我想問下我若果去到無呢張debit card, 只得小朋友有, 我在交通, 飲食上可以用現金或credit card 嗎?    或者買定d咩card之類呢?  
debit card已經數到, 佢禁$$ 出來時, 係由current account or saving account ?   係咪我兩個account都要開哂呢?     Thx.  sorry我真係一舊雲, 因為打去UK好耐都無人聽, 好多錄音.

beastiebistro 發表於 21-9-1 12:22
回覆 teabag 的帖子

用debit card撳錢/拍卡都係直接扣current account。
吾該哂, 謝謝.    係咪在機場就可以買到travel card? 無論火車, 巴士都係用呢張咭便可? thx
‹ 上一主題|下一主題