用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 只有york录取女儿
go

只有york录取女儿 [複製鏈接]

我個仔今年k1,係細仔,今年都心大心細想俾佢repeat,考左一間但5收,索性留係york,其實佢地教得真係幾好,英文好就5洗講,中文我個都已經識40個字,係普通話就差d,我諗住自己出去報...school fee又5算好多$,3600+750school bus,學校activity我只報左violin class,$1xxx/8 lessons,我又覺得ok,不過出年學cambridge就要多d $...

入到名kg就係叻學生,讀york就係差學生咩???5通讀york小朋友考到間好小學又要周圍唱???

就算你5鍾意york,說話都係留有餘地好,5好踩到人地一文不值,又有邊個可以擔保就算讀kv/st cat,又一定可以考到好小學,我就係知道有小朋友讀kv,都一樣考5到心儀小學,最後先考到間係調景嶺...呢個係我朋友個姪女....我5係話邊間學校好5好,係凡'是'無絕對,何必要講到咁...

原來係咁....咁可以當佢透明...

多謝版主!!!

回復 69# busy_penny 的帖子

hahaha,咩你咁遲先知架...
‹ 上一主題|下一主題