用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 11/Aug 囡囡返學喇...
樓主: cchoiying
go

11/Aug 囡囡返學喇... [複製鏈接]

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-8-11 11:04 發表
我囡囡一樣,今朝7:20 自己醒左。
上校車時,ee 安排佢坐對住門口o個行,仲要係兩個男仔中間。哈哈!

我個仔6點幾就醒左,我好想訓呀.......5通你個女同我個仔一齊坐?可能係wow!!!

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-8-11 13:49 發表
上車時太快,我都望唔清楚,但坐第一行個男孩子同我揮手囉!

明早等我睇下見唔見到你囝囝坐邊先!

咁奇怪,我個仔上車時第一行已經坐左3個小朋友,我個仔坐第2行...放學時我個仔同你囡囡一齊坐,但我見到佢訓緊覺覺豬lu...原來我住個到仲有一個stafford小朋友一齊上車的...

原帖由 PotatoPig 於 10-8-11 14:38 發表
你地個個小朋友都好似好開心咁,我今日湊個仔返學,去到學校門口佢開始捉實我(冇喊),但入到學校入面見到其他小朋友喊佢又想喊,跟住老師拖住佢入去時佢就喊,跟住老師就抱佢入去,放咗學,我打電話返屋企問佢返學開唔開心( ...

因為我個仔之前已經番左一個月適應班,我見佢搭school bus都應該無喊,但番到學校都應該有喊下,因為佢話佢自己有喊,塊臉仲有d淚痕tim...haha...不過我估佢都like番學,因為佢番到屋企個人都好開心!!!

原帖由 ck07hk 於 10-8-11 14:47 發表
哈哈, PotatoPig 我好似睇漏左個字, 原來你係 N1C1 am, 隔離班, 唔緊要啦, 都可以傾計的! hehe!

ck07hk,
我係同你一班呀!n1c

我地n1c classroom係no.51個邊,n1c1好似係no.49

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-8-11 16:19 發表
我個囡係最後一個落車,所以黎到時係校車姨姨同佢一齊坐第二行。

等我番到屋企問下阿囡,坐佢隔離個男仔訓覺有無流口水先! 呵呵~~

hahaha,係你個囡囡覺覺豬呀,5係我仔呀,你睇錯左la...hahaha

原帖由 PuiYimama 於 10-8-11 16:22 發表
Hi ck07hk & rosebud, 我個囡都係N1Cam! 佢係11月細B.  好高興可以識到同班同學仔家長! 我個囡今朝見到校服就即喊, 跟住講咗好耐先接受要返學呢個現實! 好彩佢上校車都ok, 無喊. 不過今日校車遲咗好耐, 8:45 先到 ( ...

puiyimama,
我個朋友同我講,話佢個fd個fd'sbb 又係同我同班,見puiyi,5知係咪你呢...

原帖由 babycreamy 於 10-8-12 21:48 發表

Rosebud, 我頭先問囡囡有冇攞外套著, 佢話老師有幫佢著喎,我都驚51個到會凍呀。我未打比MS.CHEUNG, 因我怕佢地好忙呀。

係呀,今日我個仔落school bus都有著jacket,佢話老師幫佢著...從7月到宜家,呀仔都學左好多歌仔:太陽伯伯,london bridge is falling down,有隻著仔趺落水,打開雪櫃,head and shoulder...其實隻隻都係同一個音!!!

各位n1c家長,我都想下星期搵日去湊呀仔放學,順便可以問下老師呀仔番學情形,我想星期2,大家有無興建一齊,又可以見下...

原帖由 poon小朋友 於 10-8-16 12:23 發表

我想問吓點影呀(要著校服影)?影完係咪攞去晒就ok....咁晒咩size????

我今日交晒通告&相la,我係fotomax影,著校服學生相!

原帖由 rosebud 於 10-8-16 16:00 發表
 我囡囡都係2同4。

其實我想問一下,咁係咪要買定一條白色褲放書包呢? 

宜家白波鞋我仲心大心細,唔知買唔買好,因為佢宜家對波鞋買左唔係好耐,但就有d顏色 (白底)。 ...

我今日見到有小朋友著白色+杏色懶佬鞋tim(配正常校服wor),真係著咩都無所謂!!!
‹ 上一主題|下一主題