用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 你們覺得16/3 會全面或分批復課?
go

你們覺得16/3 會全面或分批復課?   [複製鏈接]

mcl203 發表於 20-2-17 13:59

資料來源係?邊D營可以收納過千人,甚或幾千人添?~~~:qu ...

我見新聞話駿洋邨, 有4 千幾個單位

1010mum 發表於 20-2-18 08:54
bridge course 不會補教小學落後了的課程吧。

我是擔心復課後教唔切,基礎不稳上中學。

我覺得打好個中、英語言底、尤其入英中的話、識既生字有一定量數;之後有良好理解能力、有動力學習而不是習慣開死背考試、咁有小六能力讀中一不難

luluhaha 發表於 20-2-17 22:10
最近感覺突然冒出一些新帳戶來帶風向?正能量比真相還重要?

內地確診破7 萬2 宗(唔理有無加個零)、日日突破、各省仍停工及自封等, 真的很難有正能量。

samsam123321 發表於 20-2-18 14:31
而且世衞都話普通日常生活帶口罩不是必須。仲有人有權威過世衛?

世衛武漢肺炎專家有無去武漢?

世界衛生組織的研究武漢肺炎專家已經抵達北京,他們周一前往北京巿、廣東省及四川省展開現場考察。中國國家衛健委發出的新聞稿,沒有提及專家組的行程包括湖北省或武漢巿。

little_yolky 發表於 20-2-25 22:31
如果真係教唔切,我哋學校應該會減考試內容,上學期係咁。

我地小六呈二都減了考試範圍不過題目出深及多左、尤其數學, 好多人做唔哂,  好處係咁樣先可一分高下。
‹ 上一主題|下一主題