用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請介紹好的英國留學AGENT
樓主: klungbb
go

請介紹好的英國留學AGENT   [複製鏈接]

klungbb 發表於 19-2-27 10:53
之前搵開一個但已無做....FOLLOW UP佢客的那位同事又愛理不理....我們想2020年9月入學....很多學校都會在明 ...
2020年9月開學year幾?
1月截止報名係指2020年1月?

如果2020年9月開學,通常19年(今年)暑假開始報名,12月左右出收生名單,部分top schools要兩年前報名添。

MrsFung 發表於 19-5-10 17:42
唔好揾英識,詳細唔講了。agent 太young,經驗淺,唔了解學校,太多甩漏,我就來想投訴。
...

呢間好aggressive嗰喎,會積極"散"招牌。請問係邊方面嘅甩漏?

klungbb 發表於 19-5-11 10:46
其實這間我們之前也問過,但那後生仔後來無做,follow我地這個case的人一直不回覆我們。

最後我地自己報 ...

我又係,top sch week啱啱完咗就收到個後生仔email,話last day之後由另一同事跟進。好彩之後嗰個跟得好好,望真D原來係managing director!

yuyueng 發表於 19-5-28 12:13
之前有家長投訴監護人公司,係咪呢個Eva?呢度好少咁hard sell 一間公司,咁呢間公司得eva一個員工?因為 ...
Eva 不是 Eve。 之前家長有分享Eve Leuxg嘅監護人服務服務,有正有負,最大憂慮係唔知有冇牌。我大囡用佢ok,細囡都會沿用,因為已經Y12,唔係低班,唔洗貼身照顧。
Eva未聽過,亦未聽過有人又做Guardian又做學校中介。

個人以為,呢一、兩年有D留言,有針對性地批評某D服務,但係其他家長追問時唔能夠提供進一步資料/解釋。雖然佢未必同場即時推介其他服務,但係已經成功令人對批評對象留低負面印象。大家要自己過瀘下,睇真D同問多D。
‹ 上一主題|下一主題