用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 急:請教上年劍鳴N升K1情況
go

急:請教上年劍鳴N升K1情況 [複製鏈接]

mousegirl,

你o既心情我都好明白,我同elmolly o個班有個細D o既小朋友都喊咗成2個月,但都有收返佢讀K1,其實你可以買D故事書同個女講o下故事,話佢知道返學有小朋友陪佢玩,仲有老師會好似媽媽爸爸o甘照顧佢同錫佢,講真我覺得KM o既老師真係好有愛心同細心,所以你都應該可以放心。

其實如果真係唔好彩waiting,你都要即刻做功夫,你要寫信俾校長仲有約老師見見面,睇睇個小朋友到底有D咩問題,大家配合,o甘就show到你對學校o既誠意。

希望你個女女盡快適應學校o既生活啦。

原帖由 elmolly 於 10-9-15 10:25 發表

honey, you know me well

我個女係成個月先睬老師姐, 不過佢係跟到指令既, 照睇就似乎自理能力都佔一定比重.

GH...尋晚其實已經睇到你問我, 諗緊點樣答你好. 就好似kerkermui講, 新校完全唔可以同KM比 ...

o甘咪好囉,你都知道新學校有咩好,向前看啦,同學仔媽媽。

我都有朋友上年考K1入到KM,但佢就唔記得D問題,不過佢大概記得首先係group interview,之後就單對單問問題,o甘我買咗今期學前教育都有講KM大概問D咩,希望幫到你o地啦。
‹ 上一主題|下一主題