用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 Deleted Post
樓主: BB0628
go

Deleted Post   [複製鏈接]

回復 bigbabycity 的帖子

Bigbabycity,

終於入到啦! ^_^ 原來真係因為我用左小寫英文字母既原因喔, thx !  大家都快D試下入唔入到啦!

各位家長, 你地仔仔星期五買個套運動衫有無甩色呀?  我發覺套運動衫褲會"甩色"格, 好彩我醒目先用左些少洗衣液加水浸下咋, 如果唔係, 真係成機衫 (連學校D白恤衫)都俾佢污染埋. 都唔知有無攪錯! 等左咁耐製造D垃圾出黎, 校服都會"甩色"!?, 幼稚園到小六成9年都真係未試過喎 (就算係D深藍色既學校冷衫校褸), 到底搞?鬼! 我要向學校投訴呀, 我最憎D衫會甩色, 搞到鬼咁麻煩, 要分開處理! !!

雖然好嬲(忍住度氣先)都要同大家講聲 : 中秋節快樂, 一家團團圓圓, 開開心心!

我都曾就"運動"此項事情致電校方查詢, 但留下資料後卻音訊全無, 總之一句, 此校行政混亂 (不知是一向如此還是新轉了校長的關係), 我對此很失望 (無論學習Level及行政方面),讀了那麼多年傳統私小, 甚麼都是講效率速度進步,, 突然來到種180度轉變既環境, 我真的很不習慣, 接受不到!! 小兒雖然也喜歡此校 (說因少功課), 但自己也承認在這裏讀書暫時看不到會有進步的空間, 因返了成個月學都沒有學到新東西!

moon2000 發表於 12-10-13 18:47
回復 bigbabycity 的帖子

我是用支票支付1872元的,如果他只扣872元,而1000元留待下次交的話,那麼那張支 ...

我都係好早前已交付左支票$1,872, 但後來又說會先過數$872, 不過張支票都一直無退回來, 校方有無入數我都唔知架, 不過我都已經放棄 (無論係學校行政/學習進度上), 佢地鐘意拖就拖, 慢就慢, 鐘意點就點啦, 我都費事再激氣, 激親自己   

回復 BB0628 的帖子

說起學習進度問題, 我不得不提一提剛測驗完的中文科. 仔仔溫書時竟然同我講老師其實仲未教到要測驗既第二課書, 話係因為新校長成日開會又有好多事情需要調動, 所以搞到老師D教書程序都亂晒喎, 只叫佢地自己返屋企睇下溫下, 你地話搞唔搞笑 !  哎........ 我都無咁好氣  間學校甚麼事情都可以發生, 書都未教就話要考, 真係唔知點講.... 總之真係服左佢地.  好彩仔仔一向鐘意睇書, 而小學時一直都有在外面補中文科 (因之前小學是英小, 中文教學程度只是一般, 所以需另補其不足), 今次都拿到90分 , 我都好滿意.  不過問題係...........點解學校會咁!?  

moon2000 發表於 12-10-14 15:53
回復 BB0628 的帖子

你指的第二課是那一課?題目?

"珍珠烏", 阿仔話測驗時都有出到題目

BB0628 發表於 12-10-14 16:21
"珍珠烏", 阿仔話測驗時都有出到題目

我都想知其它班房在測驗前有無教過此課書?

各位: 星期六的家長教師日大家會出席嗎?

回復 EmilyBB 的帖子

軍訓左二日, 日日要步操, 唔攰先奇!
‹ 上一主題|下一主題