用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 收到 Offer !!
樓主: lulu0307
go

收到 Offer !!   [複製鏈接]

回覆 細芝麻 的帖子

搞乜AH, 我都收到信.  但係一封學校信封寄出邀請我們出席2014-2015家長義工PARTY, 但我無小朋友讀緊福小.  唔好玩我啦, 嘛C人咩

回覆 lulu0307 的帖子

我直情驚到唔敢打去學校問..... 好驚AH

回覆 細芝麻 的帖子

打咗, CHECK 緊.  

未收到信唔好灰心, 學校話分咗2批寄. 我都未收到確認信但我打去學校, 負責接電話的同事好好, 佢雖然無直接講個回覆比我, 但佢話唔駛擔心, 準時來學校做手續, 到時見.  咁即係話真係有D有OFFER的信可能明天先收到.  

回覆 TKO_NANA 的帖子

係AH, 因為我只收到粉紅色邀請信, 沒有其它信件.  真的好奇怪MA, 我以為係夾錯咗文件.  該同事話起初是分開2封寄(亦有先後), 到後來決定改一齊入信封.  所以現在有些媽媽同時收到1封信但有2份文件.

我今天都未有信ah, 但我昨天又收到邀請信喎.... 哎呀, 又要等明天.

回覆 vb123456 的帖子

我住順利

我都剛收到有offer信了!

收到WAITING的家長如你又有邀請信的, 我建議你們去參加個講座.  我睇番學校申請小一的資料, 甄選準則包括有家長支援.  其實一定有位會再放出來.  講真如果學校比信WAITING 又邀請去座談會, 聽起來很奇怪但又好似有D TIPS 咁.  可能日後放位唔多, 但分分鐘你去咗個座談會會有分加.  我自己係過來人, 大女考神校WAIITNG, 我用一年時間每個月寄信比校長, 到臨開學前的一天, 收到電話去註冊.  現在阿女小三了, 成績OK入埋田徑校隊.  有時面試成績不等於一切, 小朋友要的是一個機會.  亦希望其它家長同時HOLD有其它OFFER的, 真的快些決定趕快放位, 有好多小孩子等緊一個機會.
‹ 上一主題|下一主題