用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: PPG
go

EAC programme [複製鏈接]

原帖由 PPG 於 10-9-17 09:07 發表
EAC programme booklet and form will deliver to us today ! Waiting for a long time !

今年d補習班係哂星期六噃....

原帖由 mamafiona 於 10-9-18 08:11 發表
我仔耍學游泳同英文啊,所以得兩曰用得啊。piano is on Sunday.sat is maths and thrinity.so not much time.

我有問題...學游泳班係咪係NPL游泳池集合呢?
如果又學英文補習同游泳班咪黎唔切集合囉...
咁咪要取捨2揀1,唉...真係頭痛...

原帖由 Eganmami 於 10-9-29 17:50 發表
My son doesn't have any allocation of ECA as they put my reply slip of enrolment aside.  Ms Ng said she will talk to the responsible teacher whether assigning Egan to one or two ECA.   :naugh ...

真係"橋呀",我個仔同你又係一樣都抽唔到呀....
而家要同班主任商量下先知道合晿團有個空缺比個仔玩下,
如果唔係我都唔知點面對呀仔....

原帖由 Eganmami 於 10-10-2 22:36 發表
你揀左mug ECA點解都抽唔到,Ms Wong都有叫我個囝囝参加合唱團,但是佢唔likey 唱歌

諗住就番呀仔平時學野d時間,同佢揀咗兩樣ECA,但真係冇諗過一樣都冇,其實老師們係咪應該統籌一下,睇下大圍呢 比每一個小朋友都有機會參與...

我諗唔只係我地兩個係咁...冇理由有人抽到3~4樣,有人就一樣都冇,我個仔問點解一樣都唔比佢玩,我都唔知點答佢... 唉...

原帖由 jameshcy007 於 10-10-5 00:21 發表

JackyBaBa,
你下次記住揀多兩樣呀...咁依家可唔可以再問老師有冇其
它有位嘅活動又係啱你小朋友玩....

同意呀,多謝提醒...heheh.
其實本來都係唔想撞正個仔平日學野d期所以咪咁揀lo,
但係真係勢估唔到黑仔成咁,我本來都諗住都係ECA,老師會安排嫁啦...應該都會人人有份...點知....
其實老師們攪抽獎時應該可以定d規矩先既,譬喻話揀法文既就唔可以揀埋日文,因兩樣都係同一時間學,就算抽到你都冇可能分身學兩樣啦...比d機會其他人ma...老師係呢到應該可以做左filter 先既...
不過而家都ok啦,呀仔知道有合唱團玩都開心番哂,
我做老豆既都叫有交代lo...

原帖由 elainel_yll 於 11-2-16 08:36 發表
Hi Whitepine,

唔好意思 ECA其實係學D 勿野?

咳....唔....  等我試下答...
視乎你報左同抽到乜野學lo...法文就學法文,
合唱團就唱歌lo...

原帖由 Whitepine 於 11-4-8 23:17 發表
下次記得準時啦!!

講真, D ECA 真係好好,又平又正,Josh D 法文學得都幾好!! (其實我唔知佢講MUK東東架!!)

我覺得真係呢D真係手快有,手慢冇~~~仲要講下運仔~~
‹ 上一主題|下一主題