用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有意或將會入讀九龍塘朗思Think International School) ...
樓主: chupatmommy
go

有意或將會入讀九龍塘朗思Think International School)請注意 [複製鏈接]

我個囡係THINK LC 讀緊K1,又唔覺得是只看錢!我個囡是讀全日,另有早餐提供。。8:15可以入園,4:15放學後還可留到5:30都無話另加錢,同佢小學入學結果都幾好

bellabella,

Yes , will deduct automatically if you dont write a letter to withdraw....i think your fd has some misunderstanding

原帖由 bellabella_oh 於 10-9-3 10:57 發表
I can share with you my friend's experience with Think Lam Tin.  She paid the 1st round 留位費 for her son.  But after a while, she got an offer fm other KG so she didn't pay for the 註冊費, which she ...

同意!
不要在收生期間番抄舊新聞!家長和小朋友鐘意讀又學到野就得

原帖由 小曳人 於 10-9-3 11:38 發表
我只係路人甲: 一個無諗過報think嘅人

我相信9284呢幾個月真係做咗好多功課, bk呢度好多人乜都唔搵料就只係識問, 佢呢期幫手答咗好多問題, 答案中肯

我自己睇~ 每一間學校都有過去, 都一定有家長遇過d唔開心嘅事,  ...

點解有人要在這激怒其他人

原帖由 9284 於 10-9-3 12:03 發表
我唸而家各大kg連interview都未開始wor, 咁快收生? 大家都係分享下o者, 未至於要你下令叫我收口呀嘛

Agreed

My daughter's net teacher also said that. We must teach our son/daughter at home.

原帖由 bbysh 於 10-9-4 11:04 發表
My son is studying in Think Kln Tong. I think Learning English is not only the responsibility of the School.

There is already an hour for learning english inside the 3-hr school time. It's already m ...

9284:你好大方,值得讚

原帖由 9284 於 10-9-6 14:24 發表
pm 左

不宜太偏激!!! 對現在就讀THINK 的家長和小朋友好唔公平!!!!!!!.....小心言論!!!!

我個囡係LC THINK 讀K1全日

因係新生,佢係8月己開學,我覺得中文班主任好好,好有愛心,佢差不多每日都有和我講有關囡囡在校的情況,今日老師話佢唔肯食粟米,老師不斷'探'佢食,最後佢食了大部份,我自己知道阿囡好硬頸,又偏食,所以這位老師真係好好,我個囡讀N1(另一間幼兒園)時,個老師見佢唔食就算呀,可能這樣,所以養成了偏食習慣!

佢上午是雙語,下午只是由外籍老師教,那位外籍老師沒有中文老師細心,可能是文化不同,佢易多次鼓勵我在家要多講英文,小朋友才會學識,因在9月份才是正識番全日,即是佢只係教了阿囡幾天,而早2日,我見到阿囡囉曬D老仔出來玩排隊...and said 'line up pls'我那時已知真係學到野!好開心!因學費好貴,只要佢鐘意同學到野,貴一貴都值得

今日放學時英文老師都同我講左好耐....she is so nice...我真係好開心...佢都好關心我個囡...希望大家只聽用家的意見...唔好唔信他人!!!

LC Think 在校門口都有同貼出派位....真很不錯

原帖由 jaycee_mami 於 10-9-10 23:10 發表
朗思4間分校的小學派位很公開, 大家可以在網上找到, 程度是否真的如你所形容, 心水清的媽咪可以自行判斷.

口同鼻拗無意思, 事實數據可以說明一切. ...
‹ 上一主題|下一主題