用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 智能評估 專注力不足
go

專注力不足 [複製鏈接]

專注力不足可找那些機構作評估呢??.....可否介紹些有信譽及收費合理的機構!!謝謝
   0    0    0    0

我仔仔都好似有專注力既問題,去尤德度初步見左護士,但都未講几時見DR......有排排呀!!!!!!!!!!!! 所以我都好想知道有冇其他醫生/治療師可以做評估,麻煩pm埋我e-mail吖:[email protected],THK!!!!!

另外我都有俾仔仔食魚油:BIOGLAN kids Smart,每日食2粒,唔知係咪心理作用,食左之後又好似好D

Hi AAAJ

我的女兒也有同樣的問題,能否email 有關冶療師、醫

生、魚油資料,謝謝。

email: [email protected].hk

Hi AAAJ

我的女兒也有此問題,能否email 有關冶療師,醫生和魚

油資料,謝謝。

email: [email protected]

Pls also send to me, thanks!

[email protected]

Dear AAAJ,

I am also interested the information of assessment centre and 魚肝油 information.  Please send the information to me.

回覆 10# AAAJ 的文章

Dear AAAJ,

My son has similar problem.  Please pm me the doctor, fish oil, assessment center information.  Thanks so much.

E-mail: [email protected]

專注力不足 (急)

請問, 如果懷疑小朋友專注力不足, 可以去那裡做檢查?

Many thanks!

你好AAAJ, 我也給這個問題一直困擾, 我看完一本有關兒童專注力的書, 發現有9個Cases 我個仔中了7個Cases, 之前出去學每樣嘢都給導師投訴唔專心, 發夢, 一 & 二年給的老師也經常投訴, 現在三年級了, 好像我再唔去好好幫我個仔問題就會日益嚴重, 我真的非常担心!!  我也如你教路已經去買了隻純度比較高的魚油丸開始給他吃, 但好像評估也是必要, 好過自己在左諗右諗!!

有時佢都好慘, 成日給人標籤他發夢皇, 大懵, 又話佢唔專心!!

希望你能pm, 評估, 治療機構

謝謝!!
原帖由 AAAJ 於 08-10-9 17:36 發表
hi hi,

大家好嗎?同您哋分享我經歷。

我個大女在小四時才被發現是專注力不足(就因為邊緣人,才咁遲發現),在小一至小三階段我同佢都好辛苦,成日都為咗收拾、功課總係差小小、唔記得改正、漏寫日期等....,千奇百怪,物都有 ...
eeeffff eeefff eeefff :roll: :roll: :roll:

醒目開學勳章

我個B廿個月大都是專注力很差,是否太早要治療?THX。

專注力不足

可以試用發聲教育玩具給兒童, 可以改善兒童吸引專注力提升.

醒目開學勳章

如欲索取資料,請直接pm有關會員,勿在版面留下pm或email,謝謝合作

温馨提示: 該會員自發帖後己再沒有登入記錄

Hi AAAJ,

Would you pm this detail to me please ?

eMAIL [email protected]

Dear AAAJ,

我也懷疑我個仔有同樣問題。 可否Email相關資料給我?(1. 評估中心, 2. 魚油牌子, 3.治療中心/師)

Many thanks!

hi hi,

我個大女在小四時才被發現是專注力不足(就因為邊緣人,才咁遲發現),在小一至小三階段我同佢都好辛苦,成日都為咗收拾、功課總係差小小、唔記得改正、漏寫日期等....,千奇百怪,物都有 ...

Dear AAAJ,

我懷疑我個仔也有同樣問題。 可否Email相關資料給我?(1. 評估中心, 2. 魚油牌子, 3.治療中心/師)

Email:[email protected]

謝謝
Amy

hi hi,

專注力不足

Hello AJJJ and others,

我懷疑我個仔也有專注力不足這問題。 你可否 Email 相關資料給我? (1. 評估中心, 2.魚油牌子, 3.治療中心/師等)

Email : [email protected]

謝謝
Amy

我也想知, 麻煩也給我哪只魚油好嗎? 謝謝!
hi hi,

可否告訴我那一種魚油。謝謝

hi hi,

我個大女在小四時才被發現是專注力不足(就因為邊緣人,才咁遲發現),在小一至小三階段我同佢都好辛苦,成日都為咗收拾、功課總係差小小、唔記得改正、漏寫日期等....,千奇百怪,物都有 ... [/quote]

Dear AAJJ,

Can you pm the relevant information to me?  Thanks a lot!

Dear,
May I have the information too?
PM please. Thanks!
‹ 上一主題|下一主題