用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚區n1全日班
go

美孚區n1全日班 [複製鏈接]

Hi, 我都喺住喺美孚,我打算幫啊女揾宣美,因為有朋友個女讀過,好似幾好,但我都要check清楚喺幾時報名!我個女而家返緊美孚裡的playgroup,好家庭式。
大家可以有新料再交流吓!

http://hk.myblog.yahoo.com/Hei-Lam

Dear all,
Pls check pm if U're interested in the Playgroup my daughter attended in Mei Foo.  Anyway, it's not the only one in the district.  
Also, you can see some pictures of my daugther attending the playgroup in the following link:

http://hk.myblog.yahoo.com/Hei-Lam

Dear all,
I wonder u can successfully received my PM before as I found something wrong happened when sending PM to you the day before.  Here's the information of the playgroup my girl attended:

"Talent Workshop":  It located in a flat in Broadway Street.  Just have home-liked feel...!  You can call at 23109998 for joining $50 trial class. They offer 10% discount once u join after trial. (original price: $600 fo 4 sessons within 6 weeks time).

原帖由 ppww 於 08-9-26 10:05 發表
請問"Talent Workshop"有無網址ga?
我也有興趣!

無呀!因多始終都喺small scale!

Hi, 其實嘉心在美孚邊度呀?

原帖由 ppww 於 08-9-21 14:00 發表
Hi! boody

係呢,嘉心無website的,想知道佢地多d資料都唔得添,
我只有佢地電話:27423965
佢地而家已經開始可以交報名表,
不過我還未得閒去取報名表,
佢地n1全日班學費係$3,200
我阿B係0701大B,打算報明年n1全日班,
...

喺唔喺在六期平台呢?即在萬事達那邊的多多上面,對嗎?但我唔知附近有龜池,等我落去行吓先!
其實嘉心好嗎?
原帖由 ppww 於 08-9-26 22:55 發表

美孚冰室樓上的平台,即係近烏龜池呢(有好多烏龜),
你知唔知烏龜池在那裡?我阿B好鐘意去睇.

我其實去過Honey Bee望過,但當日只見到幾個小朋友喺度自己過,按鐘無人開門,所以無揀到佢!
我取得資料如下:
1/Honey Bee Music Playgrouund: for above 1 year old, on every Mon morning, $480/4 sessons
2/ Honey Bee Playgroup: above 18 months, every Tue, Wed, Thurs, Fri and Sat monring: $1980/16 sessons, $1560/12; $1150/8; $600/4
3/ Honey BB Playgroup: 6-12 months, every Sat afternoon, $400/4

原帖由 babychin 於 08-9-27 12:11 發表
Hi Joyce
我係 0708 的媽咪, 上次一起參加生日會的, 我是取回 banner 的 mandy, 原來大家都住附近, 可以多d聯絡.

Joyce & 其他媽咪
hello, 我住在長沙灣, 09年囡囡入n1, 我都係想俾囡囡讀半日, 美孚只有宣美一個選 ...

OK! My daughter's group is for 6 to 12 months old. My daughter is now 大女...!
Or you can also consider Honey Bee Garden which also provides groups for BBs!

原帖由 bbysh 於 08-9-27 23:08 發表
I'm interested in Mei Foo Playgroup....my bb is only 8mth. old....old enough to join??

ppww,
Oh! Sorry!
今日我同囡囡返playgroup時問咗Miss才知有個網址:
http://talentworkshop.blogspot.com/
...不過無乜關於BB playgroup的資科!

原帖由 ppww 於 08-9-26 22:50 發表

哦!thx!

Agreed!我只喺電話登記咗宣美,未報嘉心,你呢?

原帖由 ppww 於 08-9-28 22:58 發表

都thx啊!
上面唔記得答埋你;
嘉心好唔好;其實我都唔知,因為無其他選擇,
一心係諗住搵間近屋企,唔洗搭車的,唔想阿B辛苦,
或者讀住一年先啦!再再出年阿B大D,K1再搵另一間. ...

Thanks for your information.  I brought Lam Lam to see the pool yesterday lar.... It's really a good place ....

原帖由 ppww 於 08-9-28 22:51 發表

係呀!係在六期平台,個池有好多好多烏龜ga,
帶你阿B去睇下玩下啦!

我都未報嘉心!宣美好似在18號有open day,你哋会去嗎?
原帖由 ppww 於 08-10-4 15:57 發表

報了嘉心未?除了宣美,你還有沒有報其他呀?
其實如果近美孚車程不遠的還有邊間有n1全日班呢?

各位美孚mamis,
我同BB's婆婆分別去咗嘉心問,原來佢哋有全日同半日,星期六都開,婆婆去到時,Miss帶佢參觀同介紹,我去嘅時候,Miss只比咗簡介同埋報名表,我估佢哋隨時收學生,因為她差d比咗今年插n1班的報名表給我!
你哋有冇人去咗宣美open day,請報料吖!

我果日都喺星期六下午才去嘉心的!
原帖由 ppww 於 08-10-21 22:16 發表

你也沒有去宣美open day嗎,我也沒有去.
嘉心可以參觀在星期六上午?下午有無ga?
佢地星期六幾點關門ga?我下午才得閒,
n1全日班暑假唔知放幾耐呢?9月開學的嗎? ...

今日終於去咗musical way playgroup,我哋覺得普通,可能去這個月便算了,始終要搭車無咁方便,1月會返回美孚之前去開那間talent workshop玩算了,內容差唔多,Miss同我哋的溝通還好些!
不如又分享吓在Egghead(美孚內期平台)試堂的經驗,一句講哂:又貴又唔掂,要成$160試堂,只得一個鐘,雖然喺外籍老師,但內容unstructured,地方很細,多數時間坐地蓆,連drawing都坐著,Miss的外觀好唔professional,有舌環,件衫都好dirty....!所以我哋這$都無問就走哂lu!

Hi, yi-sa
你哋上幾點o架?我哋都12月的new comers!我bb上星期六的12:30 p.m.,今日上咗lu,一般啦!

原帖由 yi-sa 於 08-11-18 12:10 發表
荔枝角, 泓景台有15-24個月Music playgroup. 因近美孚, 都算係好方便, 可以考慮下. 我BB 係0705 下個月幫佢報咗. 等上完先再同各位分享.

Hi, ppww
我只喺打電話去宣美登記咗喳,但仍未收到通知!
我個女現参加協康會青葱計劃的playgroup,我覺得好好哦!你可以睇吓我個女個blog啦!Welcome!http://hk.myblog.yahoo.com/Hei-Lam

原帖由 ppww 於 08-12-10 22:08 發表

joannel1231:
點呢你阿B打算讀邊間呀?面試了嗎?
我今個星期六去嘉心面試.
10月時我也有打去talent約試堂,不過原來
係要返星期六3點的,我星期六長週是返全日的,
時間唔o岩返唔倒,所以連試堂都無去了.
musical way地 ...

原帖由 ppww 於 08-12-13 18:18 發表

我又係今朝去in喎!過程好似唔洗15分鐘,已經比埋留位費
及走人.無辦法啦!美孚區只得佢有全日n班,
近近地讀住一年先,K1再轉校.

Hi, ppww,
你幫你個女in咗嘉心嗎?你之前唔喺報宣美嗎?
我只登記咗宣美,但未收到電話喎!我還未報嘉心!!

原帖由 ppww 於 08-12-14 21:59 發表

如果唔係一定要讀全日班,就多兩個選擇(朗思同宣美),
其實我都唔係好想阿B讀全日班,一返就返全日,真的
有d擔心也覺得唔係幾好......
因為唔想婆婆再湊阿B,如果阿B讀全日,我返工前就送

阿B返學,爸爸就接放學,咁樣我 ...

ppww,
你指喺你媽媽or婆婆呢?
佢揍得唔好嗎?
我個女主要都喺我媽揍,雖然都見到佢習慣好唔同,但有佢喺度,我好安心返工!
‹ 上一主題|下一主題