用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

有無1I班同學仔?? [複製鏈接]

hi, 我個女都係1I班. 叫Hazel

回復 3# ctw 的帖子

我個女學琴, 冇報音學節.
你地報音樂節, 可以叫樂器老師教小朋友架.

zoe ma,

睇你網名, 我估到你個女叫什麼名, 我個女第一個識同學仔就是你個女了, 我地個女是同一校車架.

Zanita ma,

我個女返學放學都係搭校車.

ZOE MA,

ZOE 梗係唔知邊個hazel, 因為我個女介紹自已用中文名.
我地遲你一個站上車. 住你下面果幾座. (我個女話你地住係我地上面果幾座)

原帖由 hcsoma 於 10-9-23 14:45 發表
Hazel ma,

ZOE竟然大懵到話吾知同HAZEL一架校車喎!!!
你們也是坐Q車的???? 住沙田區???

katie ma,

係la, 有目標自然有衝勁去練習.

原帖由 ctw 於 10-9-21 21:02 發表
heiheima咪 :我都有叫KATIE報音樂節,不過老師話要29號才知可否參加,其實都是她自己說要參加的,希望她可以自己比心機練習啦!

星期三評估中文單元一 (第二、三課)及金句
你個女唔會了, 因為單元一第一課沒有教.所以佢以為是評估單元二.
學校每教完一個單元就評估一次.

原帖由 88654321 於 10-9-26 11:56 發表
請問有無人知星期三評估中文範圍,我同亞女都蒙吓蒙吓,我話應該係單元一,佢話單元一都無教,應該係單元二,有無人可告知,係填充,背默定係点呀??

唔知大家有沒有訂網上功課(i-learner)派了username & password 未?

各位,

今晚有沒有返學校定長晚會, 我有事所以沒有聽,
唔知今晚晚會後回課室老師有什麼說, 要注意什麼?
可否告知, thank you.

BINGO, 好呀約麻一齊玩、一齊溫習.

Hazel 岩岩開始學普通話(只係逢每星五學半小時), 星期六學ballet, 佢話想學英文拼音遲d都打算星期日比佢學。
我個女英文好差, 叫佢出去跟鬼老學佢又唔like, 真係唔知點好。

因為我們要返工, 所以沒有指定時間做什麼. 我地回家前佢地都係食下野睇下電視先開始做功課, hazel 唔識做等我地返來先教佢做, 我地要佢自己做完功課就要做麻"朗文中文"及"21世紀數學"網上功課先, 網上英文等我地教。遲d重有另一數學及常識網上功課要做, 我地都迫佢地10:30就要上床瞓。

原帖由 hcsoma 於 10-10-11 23:36 發表
你也是李太車??? 那我們便可有多些照應了!!! 你們住在廣X苑???  我們在康林呀!!!  遲些可約亞女一齊玩、一齊溫習啦!!!  HAZEL有冇參加什麼課外活動呀??  我其實想找一些英文班給她,但看現況,時間真的不夠用!!!  :sur ...

你直接打去琴藝坊度問, 應該問到

原帖由 WanYHZ 於 10-10-12 22:53 發表
各位好!
我是 ZephanyWan 家長, 借問教小提琴的男老師叫什麼名字, 阿女次次都唔記得
試過致電學校留下口訊又沒有回覆

點解成日都入唔到教育皇國?

hcsoma,

認同你講法.

原帖由 hcsoma 於 10-10-20 18:31 發表
我們是消費者....有吾滿意當然要提出。
如果情況冇改到,不如靜靜地幫他跟學校講換老師把喇....因為我們入來讀都想小朋友在有音樂環境下開心學習的,怎能怕了器樂課....NO WAY!! 我們要為小朋友做點事的。
...

ZEO MA,

SORRY LA, 我個仔係咁成日趁daddy 唔係度就發脾氣, 因為佢地只怕daddy. 真激c 我.

原帖由 hcsoma 於 10-10-31 23:59 發表
咁就好喇....大家都開心晒...:victory: :cheeze:
嘜小提琴都有分派別的嗎....?  那有何分別呢???
因為...我想亞囡遲些可能副俢的...但我們一點都不認識的,請賜教!!!;P ;P :$ :$

...

WanYHZ,

囡囡冇事嗎?

原帖由 WanYHZ 於 10-11-8 17:56 發表
唉! 阿女病到五顏六色! 又要追返d功課! 真要命...!:igiveup:

其實在分別都唔太大, Suzuki d 譜係比較注重音諧,所以拉開A major d曲譜就唔會突然C major,練習曲比較多,蓧崎d 譜比較注重拍子所以首首曲譜都唔同,但都唔會 ...

bb108
你個女係咪 1G班.
我地指何老師是女的, 不是1G班班主任何老師.

原帖由 bb108 於 10-11-30 09:39 發表
我路過, 想問下你指個位何老師, 係咪男老師?會唔會係我女班主任?聽你講, 佢好似成日病咁? 我女又無提過何老師病喎.

何老師又病了?
原帖由 88654321 於 10-11-29 21:17 發表
今天何老師又病了,希望佢快D好返la,身體健康最緊要.

不過有D失望,皆因代課老師又係只叫學生自己畫畫or睇圖書,又係連續4堂.  巳经連續2 weeks都係咁.

HCSOMA,
做咩SORRY, 有關你事, 佢係咁啦知我弱點, 在出面咪亂咁發脾氣. 唔駛理佢. 回到家發多一陣脾氣就冇事.
係我要同你&你老公講聲 sorry 就真.

原帖由 hcsoma 於 10-11-21 01:40 發表
HEIHEIMA,

sorry for my late reply,,,  I am very busy coz no maid this period!!  long time no come to here!!

其實沒大不了...小朋友鬧情緒啫!!! 當然理解!! 我老公話亞仔原來自己坐在車頭時,,,不開心到流眼 ...

HCSOMA,
好呀, 星期六你得閒call 我地落公園玩la.

好快就考試真係唔知點算好.
‹ 上一主題|下一主題