用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問收到祟真幼稚園面試結果未(10月14日 INTERVIEW) ? ...
go

請問收到祟真幼稚園面試結果未(10月14日 INTERVIEW) ? [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 Chris852 於 09-10-27 23:30 發表
正如所料, 今日收到"未能取錄"信.
首先, 沒想過5:30去到, 要等到7:00先有得in.
點解有D人可以唔入禮堂? 我等入在禮堂的就急著想快D完, 有被折磨及不公平對待!!!
(我一早做好research, 了解學校仲 ...

我個仔係0711細仔, 昨日(27/10) in, 都係等到差唔多7點才有得in, 但囝囝响操場玩得好開心, 都唔覺得折磨, 可能我哋唔係咁緊張啦~

嗰封interview letter有叫你帶定d餅仔小食, 你冇比bb食? 我個仔今日又係唔夠瞓, 成個下午掛住玩只瞓過半個鐘, 又未食嘢, 唯有响操場等時候比d餅仔佢食.

家長"毑口毑面"...認同, 個個都好緊張, 又不斷同子女練習對答"what's your name?"小朋友答啱大人就歡容d, 再問多次, 答錯, 大人就勁緊張又憂心...

而學校老師都係冇一個有笑容, 可能返咗成日工仲要搞埋夜晚interview, 太辛苦啩~

唔好話人係咸包, 其實小朋友咁細個要去面試/陌生環境見陌生人, 佢哋都會有情緒問題. 我個仔半年前in學之園, 坐佢左面個女仔全程大喊, 右面個女仔就全程食珍寶珠, 阿仔都冇受影響, 聽故事有晒反應又專心...咪一樣唔收...

take it easy, 再搵其他kg, 或者有更好更適合選擇呢!

醒目開學勳章

我個仔(0711細b) 27/10 in 國際班, 未知結果, 不過應該唔得, 識又唔答, 答又答非所問...注定同TT無緣吧~

今朝in另一間, 想插班讀PN, 問佢what's your name? 佢肯答; 老師拎本abc書仔問佢, 全部識答: apple, ball, cat, elephant, fish, umbrella (如果佢in TT時係咁表現就真係).

小朋友狀態真係估佢唔到.
‹ 上一主題|下一主題