用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 唉, 名校! 啲先生反而仲差?
go

唉, 名校! 啲先生反而仲差? [複製鏈接]

小女今年升中六, 讀St Mary, 選修原本三科, BAFS 英國文學, Econ, 點知 BAFS 同 Econ 個先生真係亂黎。BAFS結果3分之2班drop左, Econ唔drop得啦, 但係個 Miss 淨係猛叫啲學生記記記, 靠死記, 中四都尚可合格, 結果今年大炒!!!

唉, 枉我自己都係 St Mary 出黎, 點知依家啲先生質素愈來愈差!!!怪得依家啲補習社愈來愈多。但時間剩低一年, 結果, 我只好上網搵下私人補習 Econ, 都唔易搵呀, 搵到一個呀sir, 上星期就試補。呀女話直情好過日校先生! 希望可以用暑假追番啦。

有冇其他名校家長, 係咪都係咁呀? 其實係咪都去哂補習?

cellon  小心,不是中了推銷補習的圈套!  發表於 13-7-8 22:20
Sumyeema1    發表於 13-7-8 12:04
   3    0    0    0

回覆:唉, 名校! 啲先生反而仲差

其實名校啲教師我真係覺得仲差過中等級數果啲,都唔明點解!

梗有補!不過只間歇性咁補,就係因為啲補習老師好參差(通常都係唔得)。但之前未迫到埋身,同埋啲課程較淺,所以拖下拖下。但依家得番一年,唯有好認真咁上網search。

我唔敢再搵agent,教唔識都算,最驚教錯!我情願比多些少。

個女要補的,有時又點止兩科啦,哈!我其實只想睇下我對名校的感受係咪真的。

讚下,呻下就話宣傳。哈哈。
呢度愈來愈似高登啦。
‹ 上一主題|下一主題