用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 12-13 入讀SFA準 小一家長
樓主: xanax1mg
go

12-13 入讀SFA準 小一家長   [複製鏈接]

小女可否適應小女月入讀小一, 請問學生口品德如何, 家長係咪好厲害, 學校有無小食部, 有幾多次小息,, 可否拿食物, 可否拿飲料入去, 學校係咪好多限制?
我擔心小女可否適應? 唔該.

回復 cherry_bb 的帖子

Hi cherry_bb,

你好, 我個係女仔, are y b or g? 你住邊區?  i live in tsuen wan. 希望以後多d傾計.

回復 Chflshlo 的帖子

Hi Chflshlo,

你住TW, 想問搭什麼車返學?我在煩搭什麼車返學最怏最方便?家住麗城花園.THANKS

回復 Chflshlo 的帖子

Hi Chflshlo,

你個係女, 我個都係女, 大家都住TW, 以後大家多D交流下. 如果讀埋同一班就好, they can make a friend, so good.

回復 ms.giggle 的帖子

Hi ms.giggle,

你係荃灣人, 請問搭什麼車返學, 需時幾耐?

回復 meemeefung 的帖子

大家都係TW人, 我要1 hr 先到, 係頭站, 你坐 15 min 硬係尾站 啦, 真好.

回復 BearBear2004 的帖子

Dear BearBear2004 and meemeefung,

你們真係幫到我們的新手家長, 多謝西!

Hi,
我個個係女女, 今年9月小一, 請大家多多指教.
家住荃灣, 會自己湊返學, 後返工, 因搭校車返學是頭站, 放學是尾站.
報了SFA普通話暑期班.

mmhchung  咦,我都係荃灣人,亦會自己送番學,再番工。放學爸爸接。  發表於 12-7-12 17:08
Angelakibb  我到係打算自己帶番學再坐地鐵返工... 當親子同慳時間同車錢. 放學姐姐接.  發表於 12-7-12 13:23
‹ 上一主題|下一主題