用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無人已經去St. Mary交了小一入學申請表﹖學校收Profil ...
go

有無人已經去St. Mary交了小一入學申請表﹖學校收Profile嗎﹖ [複製鏈接]

Re: 有無人已經去St. Mary交了小一入學申請表﹖學校收Profile嗎﹖

交左form不過無交profile.  老公話都唔覺其他人有交profile.  拔萃女小,佢見到就人人都有交.  係呢, 如果你交完St. Mary張form 可唔可以講下學校寫落你張form 既number 呀?  我個張係B025 我諗或者係第25個人交.  我想睇下total 大約有幾多人交呀.  唔該.
--- 2J 作品

Re: 有無人已經去St. Mary交了小一入學申請表﹖學校收Profile嗎﹖

miumiumilk,
13/9 around 9:30am.  
--- 2J 作品

me three!  我都係得15分.  希望20分既都揀Maryknoll, 咁我地咪有d機囉..呵呵呵發夢.

superdada,
我諗一般人講既15分都係首名子女加適齡..  其他加宗教呀, 父母在職呀, 會話自己有20分, 25分.  

--- 2J 作品

大約好似64個..唔知有幾多個女仔讀緊而又有妹妹今年會報讀呢?  估10個會唔會太少?  20分既應該都多過50個報啦...睇黎15分無機會添..好傷心呀))))

St. Mary第3round 應該係有叩門架嘛?!  死, 真係驚添.
--- 2J 作品

sugardaddy,
恭喜你, 入硬.  你就好啦.   

miumiumilk,
如果陳守仁收的話, 等到咩?  佢唔係要你Nov 決定讀唔讀架咩?  陳守仁我都會報呀.  不過我無幼稚園個10分..:cry:

bau,
你小朋友其實係咪今年入小學呀?  St. Mary雖然轉左做中文, 不過如果佢整體都教得好的話, 我覺得英文可以向出面補囉.  話哂唔洗錢嘛, d 學費咪可以用黎學其他野囉.
--- 2J 作品

ballpen,
咁上年其實係咪15分係無得抽呀?  第2 round 都係得個6x 個位..唉咪又係咁難..  你知唔知有冇第3round 呢?

--- 2J 作品

ballpen,
頭先我再睇多教統個網關於St. Mary多一次...我估都應該有第3round.  佢P1 有136個位, 有64for round 1, 咁round 2 都應該係64啦, 話明50% for each round 呀嘛.. 咁136-64-64=8, 有剩8個位, 照計佢應該攞黎for round3既, 嘩...爭崩頭呀到時.  
--- 2J 作品

bau,

http://www.emb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1519/net31.pdf

miumiumilk,
唔駛掛, 唔係先到先得架嘛, 好多都係叫你放低封信同profile, 遲d會約你見咁架波..不過咁多封信..唉, 打唔打開我個封黎睇都成問題.
油天多呀..184個位, 80 for 1st Round, 80 for 2nd Round, 有成24個位for 第3 round.  唔知我到時揀佢做第2志願佢派唔派form 比我呢?

--- 2J 作品

WChan,
如果我係你..我會1st round揀油天, 真係機會大d嘛.  如果入到都好開心呀.  咁手握住一間好既, 第3round你咪試下叩St. Mary門囉.  而家15分St. Mary睇落都無機.  無謂浪費1st round 既機會啦.  到時咁唔好彩入唔到油天, 2nd round你先報St. Mary都唔遲, 反正St. Mary 1st round 入到既機會咁細.  你1st & 2nd round 都揀佢, 同你只係2nd round 揀佢, 機會率分別唔大.  2nd 報過都算有試意呀嘛.
--- 2J 作品

lamba,
http://www.emb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1519/net40.pdf
Page 2 wor 向...

WChan,
講真我都覺得而家好多學校d 校長都好似sales佬.. 佢地唔sale 間學校, 無人讀, 會殺校架o波.. St. Mary dd就百年老校, 唔sale都有人識.  洗做訪問呀, 宣傳咩.  我自己本身只係留意油天舊校咋..我聽到既都係比較好既comment.  你問唔問到讀緊既學生oY?  d人話最好觀察下d小朋友開唔開心嘛..不過我自己就真係無咁既時間, 只有聽下網上既意見囉.
--- 2J 作品

song,
我今日再問多次老公, 佢話第一日係一條隊架咋o咼..有一張枱, 3個職員坐向到收form囉.  咁唔通有Axxx?  我係B025.  
今日last拿, 麻煩今日交表去St. Mary既, 報下你個number啦..唔該唔該..
--- 2J 作品

bobo128,
天神同St.Mary小學都係會入St.Mary中學...咁當然揀20分既天神啦.  

4R,
唔該哂...希望大家都入到呀下.. 照睇你寫既黎計precentage, 我地有機架..       
--- 2J 作品

4R,
算啦, 其實300個, 400個都無分別, 分同唔分AB. 15分都應該無可能入到.  睇其他topic話協恩有大約20個必收既, 咁當St.Mary都係咁上下.  剩番44個位, 300個入面無多過40個有20分以上既, 都無咩可能啦.  唉..等第2round 啦.  如果只係大約300人報第1round, 咁第2round都未必無希望o咼..

請問有幾多31網既會繼續報St.Mary 做第一志願呢?  大家會點排呀?  我驚我填唔到5間呀.. 第二志願會填咩呢?  死啦, 私校我又無間真係想入既..打到底,派得唔好, 都係唔開心..  呀)))) 我好憎d個遊戲同制度呀.     
--- 2J 作品
‹ 上一主題|下一主題