用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW Channel 2上
樓主: wwwmama
go

YW Channel 2上 [複製鏈接]

原文章由 sneezy 於 07-9-17 10:49 硐表

鄧梓峰果隻係咪就係而家jacky仔賣廣告嗰隻呀

應該係, 個名好似係"命x藍梅素", 等我lunch time去look look 再報告。

原文章由 Anthea 於 07-9-16 22:51 硐表
Do you remember "lang lang", the lunch mama we knew last year?  Her husband died just before September.  So she has to earn her whole family's living by herself alone.  Her elder son continue to be a  ...

Anthea

雖然我唔識這位媽媽,但聽了個心都好酸, 希望她的兒子快點好起來, 而她也要加油, 振作, 願主保守他們一家, 請你代我們多點關心她吧!:cry: :cry:

看看鐘, 音樂課已經過了, 不知R仔今天做司琴怎樣呢? 記得當初自已希望兒子學琴的其中一個心願, 就是希望他能夠透過彈奏詩歌來讚美主, 而自己也是司琴出身, 因此對他這個第一次很在意呀!ops:" /> ops:" /> ops:" />

[ 本文章最後由 雯雯 於 07-9-17 11:12 編輯 ]

JAM

係喎! 你收左信未呀, 好似這一天開始First Interview la.

原文章由 sneezy 於 07-9-17 11:18 硐表

你唔好自己對號入座喎. 因為"優秀"個topic好敏感呀, 攪到佢地個個唔敢插嘴講野. 怕一搭訕, 就走唔"luck"   所以只有我冒險係度同你玩咋 ...

原文章由 sneezy 於 07-9-17 11:29 硐表

係呀, mm你放心喎, r仔佢好優秀的, 實無問題

喂喂喂! 你這位優秀的友誼小姐係米玩野, "優秀"係用來比"jj", 我仔只係"蚊"車邊, 老師睇得起佢,先有咁既機會, 而咁岩琴姐姐去左旅行, 唯有靠自己, 我又收左山成年喎!  我地這個星期真係好努力咁練琴, 所以希望順利過關la

原文章由 JAMmama 於 07-9-17 11:26 硐表

咪住, 唔係interview在星期六咩  我這星期沒有開信箱喎, 等我放工看看先!

, 成個星期沒有開信箱, 咁你真係成返去睇睇la,我朋友上星期三交表, 星期六收到信話18/9(二) 見校長, 佢話英華d效律真係好高, 所似佢都好緊張

原文章由 JAMmama 於 07-9-17 11:58 硐表

唔係呀, 原來是真的, 在"小一選校"d人開始講緊啦, 死啦, 我又開始驚啦.....  我無想過無開信箱都會有點內疚丫 我剛打了電話比家姐, 佢話可能先見咁d家長, 我們這些在讀緊ga, 可能等小朋友in完, 先再到我地丫,  ...

如果你家姐都未收到, 咁可能正如你家姐咁講, 你地唔需要in咁多次la, 米遲d先

原文章由 KLLP 於 07-9-17 11:25 硐表
MM,
原來你是司琴來的, 好厲害呀, 我一直很sin mo 做司琴的, 可惜我5音不全 , 放心啦, 你囝囝一定有你優良的遺傳的

JAM,
你收到通知未呀

KLLP

其實我係阿仔返緊幼稚園果時, 學左年幾兩年司琴, 跟住做過下小組司琴咁咋, 我唔係Classic出身, 識既只係好皮毛, 難登大雅之堂
不過阿仔細個果時成日見住我彈琴練琴練到"刷"天咁, 所以佢對音樂係有一份熱誠的

唔使sin mo我, 如果你想學,你都得嫁

原文章由 sneezy 於 07-9-17 14:30 硐表

我想問校長有乜反應呀  為何你們不是一家人一齊唱Ying Wa Home, 這才能表達出你們的誠意  不過, 都係嗰句, 細老無問題的, 唔使擔心

我都係咁話細老無問題的, 唔使擔心

Lunch Time 我為我們既友誼小姐zz去左屈人寺一趟

日本命x美目藍梅素 每盒60粒 原價$480
兩盒  $868     =  每盒$434
四盒送一盒 $1,920    = 每盒$384
十盒送三盒 $4,800    = 每盒$370

小朋友每日食1粒, 即一盒約食2個月

買多幾盒好似抵d, 我都想買盒比R仔試下, 你們有興趣嗎?

[ 本文章最後由 雯雯 於 07-9-17 15:12 編輯 ]

原文章由 sneezy 於 07-9-17 15:39 硐表

辛苦晒你喇, 為我走了一趟   其實你食飽飽, 周圍去散步keep fit咋  咁你預我一份啦, 睇下其她靚太有冇興趣group order

比你識穿左添! 你+我己經兩盒, 如果有五盒就平好多la, 睇下其她靚太有冇興趣group order

另外, 可唔可講下Thur -Eng Dict 範圍, 係米書P.6 , wb p.4, 我有冇漏呀!

原文章由 kk777 於 07-9-17 18:43 硐表

KK777

一開BK, 比你D相嚇個半死

原文章由 aileen 於 07-9-17 23:44 硐表

係呀,我比較過幾種,是鄧梓峰果隻所寫的成份最多,不過都是最貴的。另外,對唔住,是美目xxx,不是醒目xxx。
雯雯,
可否都預埋我一盒呀?既然鄧梓峰果隻好d,就久時久俾隻好d啊仔們食啦! ...

O.K.

咁依家整個Order List 先

命x藍梅素

MM   1 box
ZZ    1 box
YMMON   1 box
Alieen      1 box

MnM
唔係糖, 係有膠"狼"包住, 好似魚油丸咁,你考慮下先la。

我星期五去買, 你地諗下先

原文章由 HoHomama 於 07-9-19 00:29 硐表

如果要湊數,我可以要1至3盒都得。想送盒比我媽媽,她有輕微的飛蚊症及白內障,聽聞有幫助。

要湊幾多數?

原文章由 雯雯 於 07-9-18 10:01 硐表
O.K.

咁依家整 ...

咁依家整個Order List 先

命x藍梅素

MM   1 box
ZZ    1 box
YMMON   1 box
Alieen      1 box
kk         2   box
hohomama  3 box

我地依家total 9盒, 有冇靚太要多一盒, 咁我地就可以用4送1,再4送1,原價係$480/盒, 甘就大家以$384/盒

[ 本文章最後由 雯雯 於 07-9-20 11:51 編輯 ]

各位靚太

小妹己經完成任務,真係估唔到我地這班靚太d購買力咁, 我諗我要分批交收, 下星期一我會先比KK, www 同 Alieen先, 其他靚太, 我地下星期搵日一齊食早餐, 順便交貨好嗎?

Alieen 你星期一送完阿仔等等我好嗎?

另外, 請CHECK PM, 請入數給我

[ 本文章最後由 雯雯 於 07-9-21 15:04 編輯 ]

原文章由 aileen 於 07-9-22 11:47 硐表

雯雯,

我剛剛入了數,你check check 啦!
Thank you!

Alieen, HoHomama

check左account, 冇問題。

各位靚太

我星期六抄左工人la, 而新工人明天到港, 我諗都要花好幾天去教她, 此終係新人, 而我下個月又會安排R仔搭校車返學, 所以我會好掛住大家, 如果明天一起吃中秋早餐好嗎?

ZZ, YMMON, Hohomama, Alieen

到時比埋d藍梅素比你地。d 藍梅素原來好細粒咋, 好彩R仔都好肯食, 希望真係幫到佢地la。

KK

你今朝冇帶仔返學嗎? 唔見你既? 打比你又飛左留言。 明天出來我比埋你好嗎?

MnM

LoLo交左比我la, 唔該晒你。

JAM

今朝涼左好多, 你仲著得咁單薄,三日過左la, 快d出來la, 好miss你呀!

EE

CW點呀? 仲有冇肚瀉呀?

[ 本文章最後由 雯雯 於 07-9-24 10:05 編輯 ]

原文章由 kk777 於 07-9-24 10:11 硐表
雯雯,
哦你沒留心聽人d講野前天電話中,我不是說過我不急,我可等一起吃早餐時才給我嗎?要你等不好意思

咳嗽好點了嗎?有痰要多喝開水,痰 ...

KK

我知你唔急, 但我急呀! :tongue:  你知道嗎? 我地班靚太訂左成2幾盒, 我要分批交比大家, 人家拿著咁多好重家:tongue:  我又唔想hold住咁耐, 如果係好, 可以快d比我地d仔仔食好d la!::" /> ::" /> 總之你明天要陪我食早餐, 知道嗎?

多謝關心! KK大師果然名不虛傳, 我食左川貝蘋果後好好多la, 我今日都會聽話喝多d水清下d痰,明天同大家暢所欲言!

你個可愛小女孩公仔, 又令我想起JAM肚子內的可愛BB女, JAM快D出來la!

[ 本文章最後由 雯雯 於 07-9-24 10:40 編輯 ]

原文章由 Anthea 於 07-9-24 10:11 硐表

Yea, Madam!

Did your maid cry or very happy when she got fired?

Heard that CW is better but he got fever last night and need rest today.

Anthea

好呀!明天見!

至於個工人...唉... .明天見到大家才分享吧!:cry:

原文章由 sneezy 於 07-9-24 10:52 硐表

明天食早餐無問題  辛苦你要攞咁多比我喇   不過, 我未過數比你呀, 一來我收緊數, 二來我唔可以在網上過你比, 要去櫃員機過, 因為我地唔同銀行  你有冇Hong Kong Bank Account呀 ...

:loveliness: 我冇Hong Kong Bank Account, 你去開街見到ATM機先過數, 或者比CHEQUE我都O.K, 你收晒數先比我la。
‹ 上一主題|下一主題