用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 住粉嶺的家長請問培靈學校近期升中派位成績如何? ...
go

住粉嶺的家長請問培靈學校近期升中派位成績如何? [複製鏈接]

原文章由 bunnycatcat99 於 08-5-25 23:30 發表
我在他們的網頁 http://www.plpb.edu.hk/ 找到以下資料:

中學派位
 本學年小六學生升中獲派第一志願者約佔47%,獲派首三志願者約佔72%。
本學年共有28 名學生獲派:
 道教聯合會鄧顯紀念中學、東華三院甲寅年總理中學、 ...

有28個派到英中,唔錯喎,
但我上次同個家長傾計,
佢個女係果界唯一一個入甲寅年的(現讀中三)
好似相差好遠喎.
會唔會係上午校和下午校加埋有28個呢.

我都好同意你以上所講,

好多小學派位派得唔好,都只係話有幾多%派到第一志願,唔講幾多派到BAND 1,
你會唔會留意下大埔?

原文章由 ricetaster 於 08-6-3 16:33 發表

會........
在自行收生已報了恩主教而且面咗試,因為是天主教徒的亦同時繳交神父的私人推薦信及校長的書面推薦。我的兒子面試時父母可旁聽,由恩主教的副校長接見,面試了10多分鐘,問的問題很多及很廣泛。、但我和他的補 ...

聽你咁講,你小朋友應該會ok,希望到時聽到你好消息.

係呢,我想問你,你小朋友係學校排第幾左右架?
我細仔今年小5,又係北區band 2小學排中間,
我既撰澤真係好少.

ricetaster

好多謝你分亨你的教仔心得,
我想問你,幫你小朋友上門補習收你幾錢一個鍾架,
睇來你撰大埔真係明智撰澤,北區英中真係爭崩頭,我樓上個小朋友佢讀x良發,佢全班頭幾名,鄧顯個比賽佢囉2金一銀,佢派左去馬錦明,

ricetaster

我小朋友記性唔好,又懶,我請個甲寅全班頭幾名既中3姐姐教佢,浸下佢,平時主要都係同佢默書溫書咁,我想搵人教佢phonice,你個補習老師會唔會教phonice架?
‹ 上一主題|下一主題