用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 1A3B 九龍城區已經是band2/3 之間
go

1A3B 九龍城區已經是band2/3 之間 [複製鏈接]

今天見老師選校,原來我個囝囝 是band2/3 之間,老師都好難定,一心以為是band 2,今次都唔知點選!!
   0    0    0    0

原帖由 hugub 於 11-4-18 14:48 發表
我地學校老師都話 KL3 校網在全港band會高小小, 如果 KL3 band 2頭 , 全港band會升leval 至band 1 尾, 如果隨機number前派band 1 名校都有機

yenk你小朋友平均分大概幾多分? 1A3B 你打算點揀呀? 自行交左邊間? 不如 ...

多謝hugub鼓勵!!我自行選何官及陳瑞褀(喇沙),但是都沒有得見。平均78-80分。

原帖由 hugub 於 11-4-18 15:26 發表

坦白講我囝有個同學平均分 79.5分 考 117/150 , 我諗你甲一填何官會好d, 如果填 CSK浪費左個機會, CSK叩門好串ga, 睇左成績表才派表 , 1個C都唔派表ga。 另外可以試下胡兆織放第二, 呢間band 2 但有3班英文班校風 ...

我囝囝讀一官立小學,老師都不建議在乙部選何官,我都想在甲一選,而胡兆熾入到當然開心!!

原帖由 sau2005 於 11-4-18 16:44 發表
1A 3B =band 3 OMG

因為計全級排位,我囝囝是111/162

原帖由 Him-ma 於 11-4-19 12:38 發表
Hello Yenk,

介唔介意講下點解"老師都不建議在乙部選何官"? 因為跟你小朋友的banding唔對位?我都系九龍三網. 謝謝!

因為位小及估計很多band 1生都會選,最主要是我個囝不對band,加上今年縮班,老師都是要保守為上
‹ 上一主題|下一主題