用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 2010-2011 P.1C 入來chat 一 chat
樓主: Carmen2004
go

2010-2011 P.1C 入來chat 一 chat [複製鏈接]

謝謝, 我個女只係畫公仔, 冇寫字, 等我叫佢寫多幾個字先.

原帖由 raincheuk 於 10-10-10 11:05 發表
呀囡話唔駛寫喎,只係在第一頁畫咗個女仔代表係楊老師,係下面寫咗好人,好美和好可愛咋喎。

我今日問過學校, 可能下星期會發login name 及password比我地.  會貼係Handbook到.  CT堂仲會教小朋友試入.  所以唔駛擔心.

原帖由 Carmen2004 於 10-11-15 21:10 發表
Rebecca,

I don't have it too...Don't worry!!

Perrymom,

Have you gone to the Sat night fuction at EC? I didn't know if that was you... I was at the choir that night.

你地係邊到見到要評估普通話呢? 我可能Miss咗.

中文科又要準備4個藍色files? 我地好似係開學冇耐已準備過3個藍色files比小朋友.

原帖由 lovebabyv 於 10-11-18 11:10 發表
我都想知呀?不過我個女大多數唔得,因我唔識普通話...

回覆 1# lovebabyv 的文章

請問是否還沒有發回所有中文既語工, 識工等工作紙呢?
還是我的小朋友不見了一些呢?
很担心.

剛看了阿女書包, 沒有你小朋友既hand-book呀.

我個女今日著咗件有寫名既綠色外套, 但回家發現穿的是別人既外套, 沒有寫名. 可能掉換了.  如有家長發現我小朋友既外套, 請告知. 謝謝.

原帖由 Carmen2004 於 10-11-26 22:02 發表
我好幾日無見亞仔的hand-book, 請問你地小朋友有沒有hand-book呢?

係呀, 佢叫林皓昕. 咁星期一交換啦. 你個仔叫乜野名呀. 等我可以話比呀女知. 謝謝.

原帖由 Vincent913 於 10-11-27 00:48 發表
你個女係咪叫林皓听,我個仔著咗件外套係寫住呢個名﹗如果係我叫我個仔星期一帶番學校同你交換番!

我個仔件外套應該冇寫名!

回復 2# raincheuk 的帖子

我個女都係拿回第一册書和第一,二册兩本作業回家, 沒有第二册書.

YEAH!!!
星期五返到11點, 應該唔駛帶書包對嗎?

原帖由 raincheuk 於 10-12-15 17:43 發表
yeah !! 今日亞囡勁happy , 成日係到話今日唔駛做勁課,唔駛溫書 , 勁得閒呀!!

‹ 上一主題|下一主題