用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 08年有意報讀<英華小學>或已讀咁的學生家長請入來 ...
樓主: GraceCheng111
go

08年有意報讀<英華小學>或已讀咁的學生家長請入來 [複製鏈接]

thank you...........希望大家的囝囝都成功入到YW做同學

原文章由 miffy 於 07-9-27 16:21 硐表
mcheung

恭喜, 恭喜, 加油呀, 祝你仔仔interview成功呀。

我明天千祁唔好收到信, 我驚叫我星期六去。

妳亞囝幾點見校長呀??

原文章由 Easy媽咪 於 07-9-27 18:35 硐表
HIHI
下午接到校務處電話, 今個星期六早上見校長, group in就下星期六. 明天接仔放學時取通知信呀! 我頭先同細仔講左, 佢話"好野見校長" 佢d反應咁攪野?

...

see u on this Sat

原文章由 Easy媽咪 於 07-9-27 22:05 硐表
pls check pm

呢個仲係1st round見老師的list黎ga

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-10-4 00:35 硐表
I can see a name list for interview time schedule at the school website.  See whether this can be of help http://www.yingwaps.edu.hk/main.html

咁妳d friends要check下個list,有冇名la,this Sat係last批 group interview老師ga

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-10-4 10:01 硐表
Last week, some of my friends said that they still did not go through the 1st round interview.  And hence, I guess this might be of use to those having nothing on hand.

英華網有以下通告:

有關處理申請小一入學程序
由於申請小一入學人數眾多,現將處理申請小一入學程序詳列如下:
1. 面試安排
* 第一輪面試(包括見老師和見校長兩個階段):由9月17日至10月16日
* 獲邀參加第二輪面試的申請人編號於10月23日於學校網頁公佈
* 獲邀參加第二輪面試的申請人於10月25日前接到通知信
2. 成功獲取錄的申請人名單將於11月26日與教育局「小一自行分配學位」同步公佈,家長可到本校查閱或上網瀏覽
3. 入學註冊:11月27日至11月28日(需繳付一個月學費作留位費)
4. 候補位:如有申請人放棄學位,學校將致電候補生(獲第二輪面試的申請人)填補空缺
5. 候補生註冊:電話通知

[ 本文章最後由 mcheung 於 07-10-6 18:15 編輯 ]

囝囝同學已係昨天(20/10)收到通知,將係下星期六(27/10)上午第二輪interview!!

原文章由 happymamma 於 07-10-21 10:43 硐表
有無人已經收咗信呢?

恭喜、恭喜!!

依家我又緊張又擔心...........

原文章由 Easy媽咪 於 07-10-21 19:36 硐表
hihi
感謝神!我仔仔都收到面試信通知喇! 現在全家都好興奮呀((( 仔in最早果批呀(9:00am至10:00am)

Yeah........剛收通知,囝囝有得第二輪interview

我囝囝係同妳囝囝同一時間 in 校長及老師ga

原文章由 Easy媽咪 於 07-10-22 11:37 硐表
mcheung
唔好擔心啦! 學校明天先正式公佈, 可能我仔仔一早in呢, 所以先會早d寄出, 神會為我們安排美好的事, 只要對神有信心就不必怕.  

唔清楚唔係一個鐘頭見一個考生及甚麼形式?

今年6月大囝叩門interview時,校長同我地傾around 15 min,同傾我個小朋友係怎樣,純傾談咋!!

原文章由 OnHo 於 07-10-22 14:15 硐表
Hi mcheung,

咁咪即係唔係一個鐘頭見一個考生?
有無人知會用甚麼形式?

OnHo

[ 本文章最後由 mcheung 於 07-10-22 14:25 編輯 ]

唔係 la........我 in 下星一早上

good luck

原文章由 Easy媽咪 於 07-10-22 18:50 硐表
mcheung
嘻...恭喜妳呀! 妳仔仔係咪同我仔一組呀? 上2次都同組唔知今次會唔會呢?

‹ 上一主題|下一主題